Österrike ska riva Adolf Hitlers födelsehem

publicerad 18 oktober 2016

Den österrikiska regeringen gick under måndagen ut med att beskedet att det 500 år gamla hus som Adolf Hitler föddes i kommer att rivas.

Den 20 april 1889 föddes Adolf Hitler, som senare kom att bli rikskansler och diktator i Tyska riket, i ett hus med adressen Salzburger Vorstadt 15 i staden Braunau am Inn i norra Österrike.

Sedan Hitlers död har hans födelsehem blivit en samlingsplats för nationalsocialistiska anhängare. Mot bakgrund av detta har den österrikiska staten fört en flera år lång rättstvist för att kunna riva huset.

Under måndagen bekräftade landets inrikesminister Wolfgang Sobotka att huset kommer att rivas, rapporterar Sky News.

En ordentlig arkitektonisk ombyggnad är nödvändig för att förhindra ett erkännande av byggnadens symbolik, sade Wolfgang Sobotka.

Beskedet kommer efter en rekommendation från en kommission som fått i uppdrag att utreda om Adolf Hitlers födelsehem bör rivas eller inte.

Sedan 2011 har det omdebatterade huset stått oanvänt. Innan dess användes det av en ideell förening för funktionshindrade.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


142 370 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.