Organisationer upphör med migrantsmuggling till Europa

publicerad 14 augusti 2017
Amerikanska flottan stoppar en båtlast med afrikanska migranter i Medelhavet

Flera så kallade NGO:s har beslutat att avbryta att smuggla vidare migranter i Medelhavet till Europa. Läkare utan gränser och Rädda barnen är två av de välfinansierade organisationer som nu upphör helt med sina aktiviteter i Medelhavet.

Tusentals migranter försöker varje dag via Libyen ta sig över Medelhavet in i Europa. På senare tid har flera icke-statliga organisationer (non-governmental organisations, NGO) hamnat i rampljuset när man hjälper människosmugglare att föra in migranter i Europa utan tillstånd. Flera organisationer har inte heller velat följa de regler som Italiens och Libyens kustbevakning satt upp.

Men flera organisationer, däribland Läkare utan gränser och Rädda barnen, väljer nu att avsluta sina aktiviteter i Medelhavet. Orsaken sägs vara att organisationerna känner sig hotade av Libyens kustbevakning, skriver New York Times.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.