Organisation uppmanar till bojkott av Soros

publicerad 28 maj 2014

Aktörer som ingår i den mäktige affärsmannen George Soros nätverk borde bojkottas, menar organisationen för Bojkott, desinvesteringar och sanktioner, vars syfte är att verka för ett palestinskt upprop.

Nya Dagbladet har tidigare granskat George Soros och de projekt han stödjer med sin enorma förmögenhet. Nu höjer den palestinska kampanjorganisationen Bojkott, desinvesteringar och sanktioner (BDS) rösten för en bojkott mot Soros.

I ett pressmeddelande förklarar BDS varför man uppmanar till bojkott mot den judiske affärsmannen, hans stiftelser och israeliska företag som ingår i Soros nätverk.

”Bojkott, desinvesteringar och sanktioner uppmanar till bojkott av Soros Fund Management och Open Society Foundations då de nyligen meddelat att de investerar i Sodastream och Teva Pharmaceuticals, två israeliska företag som har begått brott mot folkrätten”, står det på hemsidan.

Företaget Sodastream har förknippats med stor kontrovers då de har fabriker på israeliska bosättningar i Palestina, vad som många menar är ”ockuperat område”, och åtnjuter därmed skattelättnader från den israeliska staten.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.