Ökade etniska spänningar i London

publicerad 20 juni 2021
- av Redaktionen
Palestinier demonstrerar mot Israel.

Spänningarna ökar i den mångkulturella brittiska huvudstaden. Under maj månad rapporterades rekordmånga incidenter riktade mot judar in till polisen. Enligt judiska intressegrupper är det konflikten mellan Israel och Palestina som har spridit sig till Storbritannien.

Den judiska intressegruppen The Community Security Trust (CST) menar att 201 incidenter riktade mot judar på grund av deras etnicitet och religion ägde rum under maj månad i London – en mångkulturell stad där över hundra tusen judar är bosatta.

Enligt organisationen har antalet incidenter femdubblats sedan konflikten mellan Israel och Palestina trappades upp och enligt CST handlar det om bland annat 12 fall av misshandel, 20 hot och sju fall av vandalism och gravskändning.


Annonser:


Förra månaden attackerades två ortodoxa judiska män och misshandlades efter att ha lämnat en judisk restaurang i västra London. Gärningsmännen ska ha varit av arabiskt ursprung och följt efter de ortodoxa judarna samtidigt som de skrek invektiv till dem och sedan gick till attack. En av de misshandlade judarna menar att upplevelsen var ”fruktansvärd” och att denna typ av händelser är ett nytt fenomen.

Tidigare i maj arresterades fyra män som körde omkring i en bil med palestinska flaggor samtidigt som man skrek vad polisen bedömde var antisemitiska slagord om att judars döttrar skulle våldtas.

En annan man med arabiskt utseende är efterlyst av brittisk polis efter att ha krävt ”judiskt blod” som hämnd för stridigheterna i Palestina och flertalet liknande incidenter utreds nu av polisen.

Enligt tillgänglig statistik finns det närmare 400 000 judar i landet och omkring 3,5 miljoner muslimer.

Brittiska makthavare vill inte koppla de judisk-palestinska konflikterna i landet till massinvandringen eller det mångkulturella samhällsexperimentet, men erkänner samtidigt att den radikala islamismen är på ”frammarsch” i Storbritannien och måste bekämpas.

Storbritannien är på grund av sin historiskt och nuvarande generösa invandringspolitik en etniskt splittrad nation.

Denna typ av konflikt som finns mellan judar och muslimer har på grund av massinvandringen inte bara eskalerat i Storbritannien utan finns nu även i Sverige där arabiska migranter bland annat på Malmös gator demonstrerat och ropat slagord och uppmanar till krig mot Israel.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.