Obduktion: George Floyd dog inte av kvävning

publicerad 1 juni 2020
  George Floyd.

  I delar av USA pågår omfattande raskravaller efter att afroamerikanen George Floyd dog under ett polisingripande. Obduktionen visar dock att Floyd inte dog av kvävning, utan att dödsorsaken var tidigare hälsoproblem som förvärrades av polisens ingripande. Det har också uppdagats att Floyd led av akut hjärtsvikt och en kranskärlssjukdom.

  Floyd ska ha stulit varor i en butik när han blev arresterad och gjorde då motstånd mot polisen varpå polisen svarade med att trycka ner sitt knä mot mannens nacke. I en uppmärksammad video som spridits vitt och brett på nätet ser det ut som att Floyd kvävs av polisen och han säger upprepade gånger att han inte får luft.

  De kombinerade effekterna av att Floyd blev fasthållen av polis, hans underliggande hälsoproblematik och potentiella rusmedel i hans system har sannolikt lett till hans död”, konstaterar åklagarmyndigheten enligt Washington Times.
  Dödsfallet har katalyserat omfattande raskravaller i USA där vänsterextremister och svarta har plundrat butiker, bränt ner byggnader och bilar och även dödat människor – upplopp som fortfarande inte ebbat ut.

  Poliserna som deltog vid ingripandet har samtliga fått sparken och den som höll sitt knä på Floyds nacke står åtalad för vållande till annans död, men inte ens det verkar ha någon lugnande effekt på de våldsamma gäng som drar runt och sätter hela kvarter i brand. Även poliskontor har eldats upp.


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!