Obama: Trump står fast vid Nato

publicerad 15 november 2016

USA:s president Barack Obama menar att landets blivande president, Donald Trump, är fast besluten att stå bakom militäralliansen Nato. Detta meddelade Obama under en presskonferens på måndagen.

Inför sin sista resa som USA:s president, i vilken han ska besöka Grekland, Tyskland och Peru, höll Barack Obama en presskonferens i Vita huset under måndagen. Obama, som talade med Trump i förra veckan i Vita huset, uppgav att han kände sig trygg med att Trump står bakom Nato och vill fortsätta att bibehålla en ”stark och robust” militärallians.

– Han uttryckte ett stort intresse för att bevara våra centrala strategiska relationer, och ett av de meddelanden jag kan leverera är hans engagemang för Nato, sade Obama, enligt Politico.

Under sin presidentvalskampanj har Donald Trump kallat Nato för ”föråldrat” och att det inte ligger i USA:s intresse att försvara länder som inte betalar det man ska.

Donald Trump annonserade under måndagen att han värvat två nyckelpersoner till sin administration. Det är Republikanernas partiordförande Reince Priebus som utnämnts till Vita huset statschef samt Steve Bannon, som var vd för Trumps presidentvalskampanj och tidigare ordförande för högertidningen Breitbart, som blir Trumps chefsstrateg och rådgivare.

– Steve och Reince är kvalificerade ledare som fungerade bra tillsammans på vår kampanj och ledde oss till en historisk seger. Nu kommer jag att ha de båda med mig i Vita huset, säger Trump i ett pressmeddelande, enligt CNN.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


116 310 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.