Utrikes

Obama: Trump står fast vid Nato

USA:s president Barack Obama menar att landets blivande president, Donald Trump, är fast besluten att stå bakom militäralliansen Nato. Detta meddelade Obama under en presskonferens på måndagen.

Inför sin sista resa som USA:s president, i vilken han ska besöka Grekland, Tyskland och Peru, höll Barack Obama en presskonferens i Vita huset under måndagen. Obama, som talade med Trump i förra veckan i Vita huset, uppgav att han kände sig trygg med att Trump står bakom Nato och vill fortsätta att bibehålla en “stark och robust” militärallians.
– Han uttryckte ett stort intresse för att bevara våra centrala strategiska relationer, och ett av de meddelanden jag kan leverera är hans engagemang för Nato, sade Obama, enligt Politico.

Under sin presidentvalskampanj har Donald Trump kallat Nato för “föråldrat” och att det inte ligger i USA:s intresse att försvara länder som inte betalar det man ska.

Donald Trump annonserade under måndagen att han värvat två nyckelpersoner till sin administration. Det är Republikanernas partiordförande Reince Priebus som utnämnts till Vita huset statschef samt Steve Bannon, som var vd för Trumps presidentvalskampanj och tidigare ordförande för högertidningen Breitbart, som blir Trumps chefsstrateg och rådgivare.

– Steve och Reince är kvalificerade ledare som fungerade bra tillsammans på vår kampanj och ledde oss till en historisk seger. Nu kommer jag att ha de båda med mig i Vita huset, säger Trump i ett pressmeddelande, enligt CNN.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!