Migrantkrisen i Europa

Ny våg av migranter försöker tränga sig in i Europa via Balkan

Arkivbild på migranter som landstiger på den grekiska ön Kos 2015

Den senaste tiden har Balkanrutten aktualiseras igen som väg för migranter in i Europa. En ny video ifrån Kroatien visar hur migranter försöker forcera gränsen.

Massinvandringen till Europa fortsätter och en ny film visar hur en en grupp migranter på runt 200 personer, främst män, försöker forcera gränsen till Kroatien samtidigt som de skriker ”Allahu akbar”.
Ett stort antal kroatiska poliser fanns på plats för att hindra migranterna från att forcera in i landet. Enligt den österrikiska tidningen Kronen Zeitung pågick polisinsatsen hela dagen och de fick skingra folkmassan med hjälp av tårgas.

— No Croatia! Germany!, ropar de i klippet och signalerar att de alltså har för avsikt att inte nöja sig med att stanna i Balkanländerna utan vill till norra Europa.

Enligt Röda korset är just nu ”tusentals” invandrare på väg till Europa genom Balkanländerna. Bara i Bosnien befinner sig runt 6 500 asylsökare. Siffran är en enorm ökning om man jämför med år 2017, då endast 750 asylsökare registrerades i landet.

Nya Dagbladet rapporterade nyligen om att många artiklar i media är missvisande och ger intrycket av att det handlar om människor på flykt medan rapporter visar att andelen med skyddsbehov endast utgör ett par procent.

 

Se videoklipp ifrån händelsen nedan:

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!