Ny terrorattack i Frankrike – halshögg offer i kyrka

publicerad 29 oktober 2020
- av Per Nordin
Fransk polis var snabbt på plats.

Minst tre personer dödades i ett muslimskt terrorattentat i en kyrka i Nice under torsdagen. Gärningsmannen ska ha varit beväpnad med kniv och skrikit ”Allahu Akbar” samtidigt som han gick till attack mot offren.

Reuters rapporterar att minst tre personer har dödats och ett flertal skadats i franska Nice och att allting tyder på att det handlar om en muslimsk terrorattack. Minst ett av offren ska ha fått sitt huvud avhugget, två av dem ska ha mördats inuti en kyrka och två av de tre dödsoffren ska vara kvinnor.

– Den misstänkte knivmannen sköts av polis när han skulle arresteras, han är på väg till sjukhuset och lever, säger borgmästaren i Nice, Christian Estrosi till Reuters.


Annonser:


Estrosi konstaterar vidare att det är hög tid att rensa bort ”islamofascismen” från franskt territorium och att man inte kommer acceptera fler terrordåd.

Fransk polis har också bekräftat att tre personer har dött i attentatet och att flera andra har skadats. En poliskälla säger till Reuters att kvinna fick sitt huvud avhugget, något som också bekräftas av den franska politikern Marine Le Pen.

– Metoderna är liknande de som användes mot den modige läraren Samuel Paty, förklarar Estrosi vidare.

Frankrikes avdelning för antiterrorism kommer att utreda attacken och har redan satt upp en säkerhetsparameter runt brottsplatsen där polis med automatvapen för närvarande vaktar.

Det nya terrordådet kommer mindre två veckor efter att historialäraren Samuel Paty halshuggits av en muslimsk extremist efter att han visat upp Muhammedkarikatyrerna i sin undervisning och i Frankrike höjs nu allt fler röster för att få bort radikal islamism från landet.

Enligt uppgifter till Daily Mail ska flertalet av offren ha blivit attackerade inne i själva katedralen samtidigt som de försökt fly för sina liv. Ett av de kvinnliga offren ska ha knivhuggits men lyckats ta sig ut från kyrkan och tagit skydd i en bar – bara för att avlida av sina svåra skador.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.