Ny läcka: CNN-producent antastade anställda

publicerad 26 oktober 2019

  I en ny CNN-läcka framkommer det information om att producenten och medieprofilen Steve Brusk ska ha antastat unga kvinnliga anställda på kanalen. Källor menar också att Brusk beteende har tystats ner och att han skyddas av kanalens chefer.

  Steve Brusk är en välkänd producent och profil på CNN:s politiska redaktion och beskrivs allmänt som en av kanalens mer populära medarbetare. Kollegan Rick Saleeby berättar dock i en hemlig inspelning om att Brusk haft svårt att hålla fingrarna i styr och att han berusad under sociala tillställningar på CNN ofta försökte lägga armarna runt kvinnliga kollegor, försöka smeka deras ben och skicka flirtiga meddelanden.

  Så, det var en tjej som var 21. Hon är faktiskt en god vän till mig, hon hade precis anställts efter sin praktik och hon började… Det var en avskedsfest för en kollega och vi hade alla väldigt trevligt. Hon var omtyckt och vi började bli fulla. Han började ställa sig nära henne och lägga sin arm runt henne.
  Saleeby berättar vidare att han tog tag i den kvinnliga kollegan för att skydda henne från Brusk och han menar att om han inte hade ingripit så hade trakasserierna intensifierats. Detta var heller inte den första anklagelsen mot Brusk, Vid ett tidigare tillfälle försökte han exempelvis smeka en kvinnlig kollegas lår. Saleeby menar också att om #MeToo-kampanjen var aktuell vid tillfället så hade Brusk sparkats direkt.

  En annan medarbetare, Nick Neville, berättar om hur en ung kvinna plötsligt anställdes i Brusk team och att han hade en väldigt vänskaplig och nära relation med kvinnan och skickade privata meddelanden till henne. Jobbet ska inte ha annonserats ut i förväg, varför Neville spekulerar i att det handlade om något mer än en professionell relation dem båda emellan.

  Rick Saleeby menar att orsaken till att ledningen inte gjort sig av med Steve Brusk är att han har vänner där och skyddas av dessa, vilket gör att han kommer undan med sådant som andra hade sparkats för.

  Varken Steve Brusk eller hans högsta chef Jeff Zucker har velat kommenterat anklagelserna som har läckts via Project Veritas.


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!