Mellanårsvalet 2018

Nu öppnar röstningslokalerna för mellanårsvalet

Tidigare under eftermiddagen svensk tid öppnade de första röstningslokalerna till det amerikanska mellanårsvalet.

Vartannat år hålls lokala val till den amerikanska kongressen och även vissa guvernörsval. Samtliga 435 platser i representanthuset står på spel utöver 35 av de 100 platserna i senaten och i 36 delstater hålls guvernörsval.

Enligt opinionsmätningarna talar det mesta för att Republikanerna kommer att behålla, och kanske utöka, sin knappa majoritet i senaten. Demokraterna ser däremot ut, enligt mätningarna, att återta kontrollen över representanthuset, som kontrolleras av Republikanerna sedan mellanårsvalet 2010.

President Donald Trump har kampanjat intensivt för flera republikanska kandidater under de senaste veckorna och har själv sagt att en röst på en republikansk kandidat är en röst på honom. Skulle Demokraterna ta kontroll över representanthuset talar mycket för att man mycket väl kan rösta för att ställa president Trump inför riksrätt.

Liknande artiklar

Bernie Sanders ställer upp i presidentvalet 2020 Det står nu klart att Vermont-senatorn och socialisten Bernie Sanders kommer att ställa upp i presidentvalet 2020 och ut...
Donald Trump utlyser nationellt nödläge för att fi... Trump har kommit överens med kongressen om att 1,3 miljarder dollar ska gå till finansiering av ”säkerhet” kring gränsen...
Amazons Jeff Bezos anklagar tidning för utpressnin... Amazongrundaren Jeff Bezos anklagar den amerikanska tidningen National Enquirer för utpressning. Bezos påstår att tidnin...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!