Nu öppnar röstningslokalerna för mellanårsvalet

publicerad 6 november 2018

Tidigare under eftermiddagen svensk tid öppnade de första röstningslokalerna till det amerikanska mellanårsvalet.

Vartannat år hålls lokala val till den amerikanska kongressen och även vissa guvernörsval. Samtliga 435 platser i representanthuset står på spel utöver 35 av de 100 platserna i senaten och i 36 delstater hålls guvernörsval.

Enligt opinionsmätningarna talar det mesta för att Republikanerna kommer att behålla, och kanske utöka, sin knappa majoritet i senaten. Demokraterna ser däremot ut, enligt mätningarna, att återta kontrollen över representanthuset, som kontrolleras av Republikanerna sedan mellanårsvalet 2010.

President Donald Trump har kampanjat intensivt för flera republikanska kandidater under de senaste veckorna och har själv sagt att en röst på en republikansk kandidat är en röst på honom. Skulle Demokraterna ta kontroll över representanthuset talar mycket för att man mycket väl kan rösta för att ställa president Trump inför riksrätt.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


124 440 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.