Norge inför karantän för alla resor utanför Norden

publicerad 13 mars 2020
- av Markus Andersson
Norge tar till de kraftigaste åtgärderna i efterkrigstid, enligt statsminister Erna Solberg.

Alla som rest till Norge från något land utanför Norden kommer att bli satt i norsk karantän. Statsminister Erna Solberg beskriver åtgärderna som de mest omfattande sedan andra världskriget.

På en presskonferens meddelade den norska statsministern att man efter att ha stängt landets skolor nu tar till ännu mer drastiska åtgärder och helt enkelt sätter alla människor i karantän som besökt länder utanför Norden. Kultur- och idrottsevenemang förbjuds också tills vidare, skriver NRK.

Karantänen kommer att gälla i 14 dagar och genomföras i resenärernas hem. Man pekar specifikt också på vikten av att skydda riskgrupper och äldre, och för att göra detta vill man förbättra det ekonomiska stödet för föräldrar som är hemma med sjuka barn. Detta för att far- och morföräldrar inte ska riskera att smittas när de sitter barnvakt.


Annonser:
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.