Utrikes

Norge inför karantän för alla resor utanför Norden

Norge tar till de kraftigaste åtgärderna i efterkrigstid, enligt statsminister Erna Solberg.

Alla som rest till Norge från något land utanför Norden kommer att bli satt i norsk karantän. Statsminister Erna Solberg beskriver åtgärderna som de mest omfattande sedan andra världskriget.

På en presskonferens meddelade den norska statsministern att man efter att ha stängt landets skolor nu tar till ännu mer drastiska åtgärder och helt enkelt sätter alla människor i karantän som besökt länder utanför Norden. Kultur- och idrottsevenemang förbjuds också tills vidare, skriver NRK.
Karantänen kommer att gälla i 14 dagar och genomföras i resenärernas hem. Man pekar specifikt också på vikten av att skydda riskgrupper och äldre, och för att göra detta vill man förbättra det ekonomiska stödet för föräldrar som är hemma med sjuka barn. Detta för att far- och morföräldrar inte ska riskera att smittas när de sitter barnvakt.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!