Nordkoreas utrikesminister på plats i Sverige

publicerad 15 mars 2018
Nordkoreas utrikesminister Ri Yong-ho addresserar FN:s generalförsamling den 23 september 2017

Under torsdagen anlände den nordkoreanske utrikesministern Ri Yong-ho till Sverige. Han ska under torsdagen och fredagen samtala med utrikesminister Margot Wallström.

I sin roll som utrikesminister har Ri Yong-ho blivit ett ansikte utåt för den nordkoreanska diktaturen. Han har varit den som under de senaste åren talat i FN:s generalförsamling för Nordkoreas räkning.

Under torsdagen anlände Ri Yong-ho till Stockholm. Under de två dagar som han är i Sverige kommer han att ha överläggningar med med utrikesminister Margot Wallström.

Överläggningarna kommer att fokusera på Sveriges konsulära skyddsmaktsuppdrag för USA, Kanada och Australien. Samtalen kommer också att beröra säkerhetsläget på den koreanska halvön, som står högt upp på säkerhetsrådets dagordning där Sverige är medlem 2017-2018″, skriver svenska UD i ett pressmeddelande.

Besöket av Nordkoreas utrikesminister till Sverige kommer bara en knapp vecka efter det att Donald Trump tackat ja till att träffa den nordkoreanske diktatorn Kim Jong-un personligen. Sedan Trump tog över som amerikansk president ifjol har spänningarna mellan USA och Nordkorea ökat.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.