Utrikes

Nordkoreas utrikesminister på plats i Sverige

Nordkoreas utrikesminister Ri Yong-ho addresserar FN:s generalförsamling den 23 september 2017

Under torsdagen anlände den nordkoreanske utrikesministern Ri Yong-ho till Sverige. Han ska under torsdagen och fredagen samtala med utrikesminister Margot Wallström.

I sin roll som utrikesminister har Ri Yong-ho blivit ett ansikte utåt för den nordkoreanska diktaturen. Han har varit den som under de senaste åren talat i FN:s generalförsamling för Nordkoreas räkning.
Under torsdagen anlände Ri Yong-ho till Stockholm. Under de två dagar som han är i Sverige kommer han att ha överläggningar med med utrikesminister Margot Wallström.

Överläggningarna kommer att fokusera på Sveriges konsulära skyddsmaktsuppdrag för USA, Kanada och Australien. Samtalen kommer också att beröra säkerhetsläget på den koreanska halvön, som står högt upp på säkerhetsrådets dagordning där Sverige är medlem 2017-2018″, skriver svenska UD i ett pressmeddelande.

Besöket av Nordkoreas utrikesminister till Sverige kommer bara en knapp vecka efter det att Donald Trump tackat ja till att träffa den nordkoreanske diktatorn Kim Jong-un personligen. Sedan Trump tog över som amerikansk president ifjol har spänningarna mellan USA och Nordkorea ökat.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!