Nio döda i skolskjutning i Kazan

publicerad 11 maj 2021
- av Sofie Persson
skjutning ryssland

En skola i ryska Kazan har blivit utsatt för en skjutning av en 19-årig man. Minst nio är dödade, flera av dem barn och flera är också skadade. Mannen är gripen, men motivet inte fastslaget ännu.

Under tisdagsmorgonen attackerades en gymnasieskola i Kazan i delrepubliken Tatarstan i Ryssland av en tonåring med skjutvapen. Nio personer uppges ha dödats och åtminstone 16 är skadade efter händelsen. Av de döda är åtta barn och en lärare, rapporterar RT. Sex barn ligger i intensivvård.

Gärningsmannen ska vara en 19-årg man som arresterats i samband med händelsen. Om han gått på skolan eller vad hans motiv var är fortfarande okänt.

Terroristen har blivit arresterad. Han är 19 år. Andra medbrottslingar har inte blivit fastställt, en utredning är på gång, säger Rustam Minnichanov, guvernör i Tatarstan.

Studenter och lärare evakuerade byggnaden när vittnen sagt att de hört skottlossning samt en explosion vid skolan. Vissa barn klättrade ut genom fönstret för att fly från scenen.

 

Det konstaterades senare att 19-åringen hade ett skjutvapen registrerat i sitt namn. Det har även förekommit misstankar om en andra gärningsman men inget är bekräftat.

Kazan i den muslimska regionen Tatarstan brukar kallas ibland Rysslands ”tredje huvudstad” och har över 1,2 miljoner invånare.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!