Nigel Farage stämmer NatWest Group på miljonbelopp

Hotet från bankerna

publicerad 13 november 2023
- av Jan Sundstedt
Storbanken NatWest Group stäms på mijonbelopp av Nigel Farage.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


11 280 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Brexitprofilen Nigel Farage kräver storbanken NatWest Group och dess tidigare vd Dame Alison Rose på ett i dagsläget okänt belopp i mångmiljonklassen, rapporterar nu ett flertal brittiska medier. Stämningen är ett resultat av att hans bankkonton i somras stängdes ner samt att Farage i samband med detta fick utstå grava och felaktiga anklagelser i statskanalen BBC.

Nyhetskanalen Sky News uppger att man tagit del av uppgifter som säger att Nigel Farage instruerat Londonbaserade Grosvenor Law att bistå honom i ett krav mot både NatWest Group och dess före detta vd Rose.

Farage lär enligt uppgifter begära miljontals pund i skadestånd för den skandal som eskalerade till en smärre kris för den statsstödda långivaren.

Han inleder därmed en formell rättslig kamp inte bara mot banken utan även Alison Rose. Rose avgick i juli i år efter att ha erkänt att hon diskuterat sina personliga bankaffärer med en BBC-journalist, något som NyD rapporterade om vid tillfället.

De första juridiska breven från Farages ombud förväntas skickas ut under nästa vecka.

 

“Bankerna måste hållas ansvariga”

Stämningen lämnas in bara några dagar efter det att NatWest bekräftat att man annullerat huvuddelen av Dame Alisons planerade avgångsvederlag på över 10 miljoner pund. Mer än 7,5 miljoner pund i aktietilldelningar och bonusar annullerades efter att banken deklarerat att Alison Rose inte lämnat banken på “korrekt sätt”.

Banken meddelade vidare att man inte hade kunnat konstatera något tjänstefel begånget av Alison och att hon därför är berättigad till utbetalningar under sin uppsägningstid på 12 månader som förväntas uppgå till cirka 3,2 miljoner pund.

I ett uttalande till Sky News i lördags kommenterar Nigel Farage den kommande stämningen av NatWest Group och Alison Rose är av principiell betydelse då många andra också fått utstå liknande behandling.

För alla deras lögner och bedrägerier mot mig, och deras illegitima debitering av tiotusentals oskyldiga människor, måste NatWest och dess tidigare VD, Dame Alison Rose, hållas ansvariga, säger Farage som betonar att målet är att driva en så kallad grupptalan.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!