New Yorks guvernör: ”Vaccinet är en gåva från Gud”

Kritiserade coronavaccineringen

publicerad 1 oktober 2021
- av Sofie Persson
Nyligen svors Kathy Hochul in som New York Citys 57:e guvernör.

New York Citys nya guvernör Kathy Hochul talade till stadens kristna och bad dem gå ut och predika om covidvaccinet. – Jag ber er att bli mina apostlar.

Den nya guvernören för New York City Kathy Hochul talade vid det kristna kulturcentret under söndagen där hon kopplade covidvaccinet till Gud, och att de som inte tar vaccinet har vänt sig från Gud.

– Ni är vaccinerade, ni är de smarta. Men ni vet att det finns människor därute som inte lyssnar till Gud och vad Gud önskar. Ni vet detta. Ni vet vilka de är, menar hon.


Annonser:


Hochul menar att vaccinet är både en pliktskyldighet och en kärleksförklaring.

Jesus lärde oss att älska varandra – och hur visar du den kärleken på annat vis än att säga: Snälla vaccinera dig, för att jag älskar dig och vill att du ska leva.

Hochul menar även att den himmelske fadern svarat på människans böner genom att han hjälpt de smartaste forskarna och läkarna ta fram covidvaccinet, som Guds gåva till mänskligheten.

Det är från Gud till oss, och vi måste säga: Tack, Gud! Tack!

Guvernören berättar om att hon själv visar upp för andra att hon tagit vaccinet och vädjar till övriga medlemmar i den kristna församlingen att gå ut och predika om covidvaccinet.

Jag ber er att bli mina apostlar. Jag ber er att ni går ut och talar om det här.

Avslutningsvis betonar guvernören att hon hoppas saker och ting kan stabilisera sig igen, så att man kan återgå till de ”verkliga frågorna”, som Hochul formulerar det, och förtydligar att hon syftar på att ”bekämpa strukturell raslig orättvisa”.

Vi ska inte vända bort blicken från detta under min tid som guvernör, det är ett löfte till er, deklarerar hon.


Fakta: Kathy Hochul

Demokraten Kathy Hochul blev nyligen utnämnd till ny guvernör i New York efter att den tidigare guvernören Andrew Cuomo avgått efter anklagelser om sexuella trakasserier.

Hochul är den första kvinnliga guvernören över delstaten.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.