Utrikes

“Mördade” ryske journalisten vid liv

Arkadij Babtjenko, den journalist som rapporterades ha skjutits ihjäl under gårdagen, framträder nu i en tv-sändning och är vid liv.

Under gårdagen rapporterade flera medier, däribland Nya Dagbladet, om att den ryske regimkritiske journalisten Arkadij Babtjenko skjutits ihjäl utanför sitt hem i Ukrainas huvudstad Kiev.
Men under onsdagseftermiddagen framträdde Babtjenko vid en presskonferens med den ukrainska säkerhetstjänsten, som sade att mordet på Babtjenko iscensattes “för att avslöja ryska agenter”. Enligt RT ska den ukrainska säkerhetstjänsten sagt att man fått information på att ryska agenter planerade att mörda Babtjenko.

Vid presskonferensen sade Babtjenko att han inte ens berättat för sin fru att “mordet” på honom var en bluff, rapporterar BBC.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!