Misstänkt valfusk i Michigan och Wisconsin

publicerad 5 november 2020
- av Isac Boman
Joe Biden.

Det såg ut som att Donald Trump gick mot seger i vågmästarstaten Michigan – då plötsligt nästan 140 000 nya röster dök upp, varav samtliga gick till Joe Biden. Även i andra delstater kommer frekventa rapporter om misstänkt valfusk, ogiltiga poströster som stämplats om, registrerade röster från avlidna personer och annan manipulation.Både Trumps och Joe Bidens röster ökade i samma takt och låg på 2 200 902 respektive 1 992 356 röster fram tills nästa uppdatering av valresultatet. Då plötsligt hade Joe Biden ökat med drygt 138 000 röster – men inte en enda hade gått till Trump.

 


Annonser:


Den extrema ökningen för Joe Biden samtidigt som Donald Trump inte fick en enda ny röst bedöms av kritiker som extremt osannolik och många menar att det handlar om ett regelrätt försök till valfusk snarare än tekniska eller mänskliga fel i rapporteringen.

Noterbart är att den sociala medieplattformen Twitter snabbt började censurera inlägg som uppmärksammade Bidens märkliga ökning i Michigan. Inlägg som påtalade det misstänkta valfusket lades bakom en ”varningsvägg” och utpekades som desinformation.

Även i Wisconsin inkommer rapporter om valfusk och manipulation av resultatet. Här ledde Donald Trump klart och tydligt innan Joe Bidens siffror på ett avvikande sätt började stiga rakt uppåt. Även här rapporteras det om att röstsiffrorna för Biden kraftigt ökade mellan en uppdatering till en annan och demokraten övertog sedermera också ledningen i delstaten.

 

Vad gäller Michigan har Donald Trump lämnat in en stämningsansökan till domstolen om att rösträkningen ska avbrytas efter det potentiella valfusket. I Wisconsin har presidenten istället begärt att rösterna räknas om. Även i Pennsylvania har Trump ställt krav på att rösterna ska sluta räknas efter att rapporter inkommit om att utsända valobservatörer inte har tillräcklig insyn i rösträkningen.

Liknande avvikelser har inträffat tidigare, så sent som 2012 då en rösträkning visade att Barrack Obama fått samtliga röster i 59 av delstatens distrikt och motståndaren Mitt Romney inte fick en enda röst härifrån. Den gången kunde inte valfusk bevisas, skriver Samhällsnytt.

Jag är säker på att det här valet har varit det mest riggade valet i amerikansk historia. Inte för att demokraterna inte har registrerat och röstat för avlidna människor och illegala invandrare under hela min livstid”, skriver en kvinna på Twitter.

Något annat som lyfts fram som mycket misstänkt och märkligt är det extremt höga inrapporterade valdeltagandet i nyckelstaterna Minnesota och Wisconsin. Där uppges 90 respektive 89 procent av befolkningen ha gått och röstat, jämfört med omkring 67 procent för landet i stort.

Förra valet låg Minnesota på ett valdeltagande på 75 procent och Wisconsin på 67 och delstaterna har haft liknande valsiffror de senaste tre valen innan dess. Även här har något valfusk ännu inte lyckats beläggas, men det höga valdeltagandet beskrivs som suspekt och tvivelaktigt.

Misstänkt valfusk ägde också rum i traditionellt demokratiska distrikt i Detroit där de ansvariga för att räkna poströster plötsligt börjat bomma igen fönstren till lokalen med kartongskivor för att minska insynen för de hundratals republikaner som stod utanför lokalen. På videoklipp som spridits på sociala medier kan man tydligt se hur fönstren blockeras av så att personer utanför lokalen inte ska se vad som pågår inuti denna.

Rutorna blockerades och jag frågade några personer som tejpade igen dem om varför utan att få något tydligt svar. Några valarbetare sa också till oss att de inte kände att det var ett rättvist antal republikaner i rummet”, skrev Fox-medarbetaren Matt Finn på Twitter.


Att Donald Trump och hans partikollegor uppmärksammar det misstänkta valfusket är kanske föga förvånande men även religiösa auktoriteter i landet har reagerat. Den katolske ärkebiskopen Carlo Maria Vigano skrivet i ett öppet brev till sina anhängare om det omfattande valfusket och hur etablissemangsmedia gör sig yttersta för att censurera oliktänkande och gynna Joe Biden.

Det finns delstater där antalet röster är högre än antalet väljare, i andra där poströster enbart verkar ha gynnat Joe Biden och i andra där rösträkningen har stoppats utan orsak eller där sensationell manipulation har upptäckts – alltid och enbart mot president Trump och alltid till fördel för Biden” skriver han.

Ärkebiskopen menar vidare att man i månader har kunnat se hur information och nyheter manipulerats och censurerats och att den djupa staten försöker genomföra det största valbedrägeri i världshistorien för att stoppa Donald Trump – som ärkebiskopen betraktar som motståndare till ett ultraglobalistiskt etablissemang. Han avslutar med att uppmana sina anhängare att inte bli modfällda över fiendens fulspel och bedrägeri och att deras tid inte kommer att vara för evigt.

Även Project Veritas har upptäckt valfusk relaterat till det amerikanska valet och rapporterar att poströster som skickats in efter valdagen bakåtdateras så att de ändå räknas in i valresultatet – något som är olagligt. Det handlar bland annat om visselblåsare som tagit kontakt med de grävande journalisterna och visat hur sena poströster separeras från övrigt post och sedan bakåtstämplas med gårdagens poststämpel – för att på så sätt manipulera valresultatet till Bidens fördel.

James O’Keefe på Project Veritas berättar också att det inte är det enda exemplet på valfusk, utan att man har fått in tusentals tips de senaste 24 timmarna på oegentligheter och fuskande.

Noterbart är också att världens sju äldsta människor ska ha röstat i Michigan, åtminstone skulle man kunna tro det. Sju registrerade röster i Michigan påstods nämligen komma från personer födda innan 1902. Noterbart i sammanhanget är att världens nu levande äldsta människa är 117 år.

De sju poströsterna man fått in är alltså ogiltiga och tillhör sedan länge avlidna personer. Ändå har de fyllts i och skickats in, något som också lyfts fram som belägg för det omfattande valfusket i USA.

Demokratiska höga tjänsteman har kritiserats för att skicka ut ansökningar om valsedlar och formulär för väljarregistrering till personer som redan är döda, något som påstås kunna användas för att manipulera valresultatet och få in fler demokratiska röster. Republikanerna ska däremot ha arbetat aktivt för att få bort avlidna från röstlängderna.

En av dem som ska ha röstat är William Bradley som föddes 1902. Trots att han dog så tidigt som 1984 ska han ändå ha röstat i årets presidentval, något som gjort kritiker mycket konfunderade.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.