Michael Moore: ”Vita människor är inte bra människor”

publicerad 10 januari 2020
- av Per Nordin

I en intervju i podcasten Useful Idiot säger den vänstervridne filmskaparen Michael Moore att man ”bör vara rädd för vita människor”, korsa gatan när man ser dem och komma ihåg att de ”inte är bra människor” eftersom de röstat på Donald Trump.

Två tredjedelar av alla vita män röstade på Trump. Det betyder att varje gång du ser tre vita män komma gåendes mot dig nerför gatan så har två av dessa röstat på Trump. Du måste korsa gatan till den andra trottoaren för det här är inte bra människor som kommer gåendes emot dig. Du borde vara rädd för dem, varnar Moore.

Moore förklarar vidare att han inte anser att vita människor har förändrats efter att Obama valdes in som president och att de är lika rasistiska som tidigare.

Det är inte första gången som Michael Moore gör aggressiva utfall mot vita män. Senast förra året uppmanade han vita amerikanska män att ”ge upp” eftersom de är demografiskt förlorade och i januari 2018 förespråkade han att USA skulle ”rensas” från sitt vita privilegium.

Moore har dock gått längre än så, rapporterar Info Wars, och har till och med firat att vita män håller på att dö ut och sagt att USA kommer bli ett mycket bättre land utan dem.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.