Utrikes

Michael Moore: “Vita människor är inte bra människor”

I en intervju i podcasten Useful Idiot säger den vänstervridne filmskaparen Michael Moore att man "bör vara rädd för vita människor", korsa gatan när man ser dem och komma ihåg att de "inte är bra människor" eftersom de röstat på Donald Trump.

Två tredjedelar av alla vita män röstade på Trump. Det betyder att varje gång du ser tre vita män komma gåendes mot dig nerför gatan så har två av dessa röstat på Trump. Du måste korsa gatan till den andra trottoaren för det här är inte bra människor som kommer gåendes emot dig. Du borde vara rädd för dem, varnar Moore.
Moore förklarar vidare att han inte anser att vita människor har förändrats efter att Obama valdes in som president och att de är lika rasistiska som tidigare.

Det är inte första gången som Michael Moore gör aggressiva utfall mot vita män. Senast förra året uppmanade han vita amerikanska män att ”ge upp” eftersom de är demografiskt förlorade och i januari 2018 förespråkade han att USA skulle "rensas" från sitt vita privilegium.

Moore har dock gått längre än så, rapporterar Info Wars, och har till och med firat att vita män håller på att dö ut och sagt att USA kommer bli ett mycket bättre land utan dem.


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!