Mette-Marit träffade Epstein – flera år efter de sexuella övergreppen

Jeffrey Epstein-fallet

publicerad 9 december 2019
- av Per Nordin

Den norska kronprinsessan Mette-Marit träffade Jeffrey Epstein ett flertal gånger både i USA och Norge. Mötena skedde flera år efter att Epsteins övergrepp blivit kända.

Det är Dagens Næringsliv som kartlagt den ökände sexualförbrytarens norska relationer och kommit fram till att han haft nära kontakt med kronprinsessan. Mellan 2011 och 2013 har de träffats flera gånger efter att ha blivit introducerade av gemensamma bekanta.

Så tidigt som 2008 erkände Epstein att han betalat minderåriga för sexuella tjänster och dömdes till fängelse i 13 månader. Kronprinsessan menar dock att hon inte kände till detta och att hon borde gjort en bättre bakgrundskoll av sin vän.

Jag skulle aldrig haft något att göra med Epstein om jag förstått hur allvarliga hans brottsliga handlingar var. Jag borde undersökt hans förflutna mer noggrant, och jag beklagar att jag inte gjorde det, säger hon till tidningen.

Kronprins Haakon har uttryckt sitt stöd för sin hustru och verkade under en presskonferens vara tillfreds med hennes förklaringar.

Kronprinsessan har valt att vara öppen med att hon träffat honom några gånger, och hon säger att hon borde ha granskat hans bakgrund närmare och hon beklagar och är ledsen för att hon inte gjorde det.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.