JEFFREY EPSTEIN-FALLET

Mette-Marit träffade Epstein – flera år efter de sexuella övergreppen

Den norska kronprinsessan Mette-Marit träffade Jeffrey Epstein vid ett flertal gånger både i USA och Norge. Mötena skedde flera år efter att Epsteins övergrepp blivit kända.

Det är Dagens Næringsliv som kartlagt den ökände sexualförbrytarens norska relationer och kommit fram till att han haft nära kontakt med kronprinsessan. Mellan 2011 och 2013 har de träffats flera gånger efter att ha blivit introducerade av gemensamma bekanta.
Så tidigt som 2008 erkände Epstein att han betalat minderåriga för sexuella tjänster och dömdes till fängelse i 13 månader. Kronprinsessan menar dock att hon inte kände till detta och att hon borde gjort en bättre bakgrundskoll av sin vän.

Jag skulle aldrig haft något att göra med Epstein om jag förstått hur allvarliga hans brottsliga handlingar var. Jag borde undersökt hans förflutna mer noggrant, och jag beklagar att jag inte gjorde det, säger hon till tidningen.

Kronprins Haakon har uttryckt sitt stöd för sin hustru och verkade under en presskonferens vara tillfreds med hennes förklaringar.

Kronprinsessan har valt att vara öppen med att hon träffat honom några gånger, och hon säger att hon borde ha granskat hans bakgrund närmare och hon beklagar och är ledsen för att hon inte gjorde det.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!