Utrikes

McDonalds har gjort sig impopulära i Oslo

Tre av hamburgerkedjan McDonald's restauranger i Norges huvudstad Oslo kommer med största sannolikhet att läggas ned. Detta då nedskräpningen irriterat restaurangernas grannar ordentligt, skriver norska Dagens Næringsliv.

McDonald's-restaurangen vid Centralstation är en av tre restauranger i Oslo som riskerar att få slå igen.

Missnöjet på McDonaldsrestaurangerna är stort hos intilliggande butiker och hyresgäster. Det beror på allt skräp som kunder slänger och inte restaurangpersonalen eller andra plockar upp.

Restaurangerna det handlar om är den vid Oslos centralstation, den på Stranden vid Aker Brygge och den på Nedre Slottsgate. Det är fastighetsbolaget Norwegian Property som McDonalds blivit icke önskvärda hos. Fastighetsbolaget har därför brutit kontraktet med McDonalds två år i förtid.
– McDonalds på Stranden vid Aker Brygge är inte bra nog, helt ärligt. Det är ett fantastiskt läge för dem men det är önskvärt för oss använda lokalen till något annat, säger Olav Line, Norwegian Propertys koncernchef, till Dagens Næringsliv.

Sammanlagt två av fem McDonaldsrestauranger kommer att försvinna från centrala Oslo. Hamburgerkedjan riskerar även att förlora restaurangen på Nedre Slottsgate, där kontraktet för lokalen går ut senare i år.

 

Läs även:
Bolivianerna väljer bort McDonalds

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • McDonalds
  • Oslo