McDonalds har gjort sig impopulära i Oslo

Tre av hamburgerkedjan McDonald's restauranger i Norges huvudstad Oslo kommer med största sannolikhet att läggas ned. Detta då nedskräpningen irriterat restaurangernas grannar ordentligt, skriver norska Dagens Næringsliv.

publicerad 24 augusti 2013
McDonald's-restaurangen vid Centralstation är en av tre restauranger i Oslo som riskerar att få slå igen.

Missnöjet på McDonaldsrestaurangerna är stort hos intilliggande butiker och hyresgäster. Det beror på allt skräp som kunder slänger och inte restaurangpersonalen eller andra plockar upp.

Restaurangerna det handlar om är den vid Oslos centralstation, den på Stranden vid Aker Brygge och den på Nedre Slottsgate. Det är fastighetsbolaget Norwegian Property som McDonalds blivit icke önskvärda hos. Fastighetsbolaget har därför brutit kontraktet med McDonalds två år i förtid.

– McDonalds på Stranden vid Aker Brygge är inte bra nog, helt ärligt. Det är ett fantastiskt läge för dem men det är önskvärt för oss använda lokalen till något annat, säger Olav Line, Norwegian Propertys koncernchef, till Dagens Næringsliv.

Sammanlagt två av fem McDonaldsrestauranger kommer att försvinna från centrala Oslo. Hamburgerkedjan riskerar även att förlora restaurangen på Nedre Slottsgate, där kontraktet för lokalen går ut senare i år.

 

Läs även:
Bolivianerna väljer bort McDonalds
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.