Massivt klanupplopp i Berlin – över 100 deltog

publicerad 1 oktober 2021
- av Per Nordin
Neukölln i Berlin, 2012.

Över 100 personer deltog i ett våldsamt upplopp i Berlin under torsdagskvällen. Upploppet ska ha haft sin upprinnelse i ett tidigare klanbråk.

Händelsen ska ha börjat med att en person blev attackerad av tio andra – vilket i sin tur ledde till ett upplopp med över 100 personer. Upploppet utbröt utanför ett bageri på Karl-Marx-Strasse i stadsdelen Neukölln i Berlin.

Enligt den tyska tidningen Bild var 50-årige Nasser Abou-Chaker, bror till klanöverhuvudet Arafat, i handlingarnas centrum.


Annonser:


Enligt polisen var Nasser inblandad i en dispyt med tio personer på ett bageri omkring 18:15-tiden. Utanför affären ska personerna ha attackerat Nasser med bland annat machete, slag och sparkar.

Anhängare till Abou-Chaker-klanen anlände till platsen och attackerade personerna som attackerat Nasser – och upploppet var igång.

Polisen kunde gripa en av de misstänkta gärningsmännen från bageriet, men denne har vägrat prata vilket har försvårat för polis att gripa fler.

Nasser Abou-Chaker kunde senare lämna sjukhuset.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.