62 syriska soldater dödade i amerikansk flygattack

publicerad 17 september 2016
A-10-attackplan

Vinna eller försvinna för Nordens viktigaste dagstidning!


96 450 kr av 100 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


62 soldater som stred för den syriska regeringen dödades och över 100 skadades av misstag under lördagen i ett flygangrepp från den USA-ledda koalitionen.

Det är det ryska försvarsdepartementet som anklagar den USA-ledda koalitionen för attackerna mot de syriska regeringsstyrkorna.

I dag mellan klockan 17.00-17.50 utförde flygplan från koalitionen mot IS fyra flyganfall nära flygplatsen i staden Dayr al-Zawr. Anfallen utfördes mot syriska regeringsstyrkor som stred mot terroristgruppen Islamiska staten, säger en talesperson från det ryska försvarsdepartementet i ett uttalande, enligt Sputnik News.

Enligt statlig syrisk media är flygattacken ett bevis på att USA är med och stödjer Islamiska staten i det syriska inbördeskriget. Kort efter att den USA-ledda koalitionen utfört sitt flygangrepp inledde Islamiska staten en offensiv mot regeringsstyrkorna.

Anklagelserna om att den USA-ledda koalitionen ska ha bombat syriska regeringsstyrkor kan innebära att vapenvilan, som pågått i snart en vecka, mellan rebellerna och regeringsstyrkorna i Syrien kommer att kollapsa.

USA har erkänt att man utfört bombattacken av misstag, rapporterar Sky News.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!