62 syriska soldater dödade i amerikansk flygattack

publicerad 17 september 2016
- av Osignerad (ingen signatur)
A-10-attackplan

62 soldater som stred för den syriska regeringen dödades och över 100 skadades av misstag under lördagen i ett flygangrepp från den USA-ledda koalitionen.

Det är det ryska försvarsdepartementet som anklagar den USA-ledda koalitionen för attackerna mot de syriska regeringsstyrkorna.

I dag mellan klockan 17.00-17.50 utförde flygplan från koalitionen mot IS fyra flyganfall nära flygplatsen i staden Dayr al-Zawr. Anfallen utfördes mot syriska regeringsstyrkor som stred mot terroristgruppen Islamiska staten, säger en talesperson från det ryska försvarsdepartementet i ett uttalande, enligt Sputnik News.
Enligt statlig syrisk media är flygattacken ett bevis på att USA är med och stödjer Islamiska staten i det syriska inbördeskriget. Kort efter att den USA-ledda koalitionen utfört sitt flygangrepp inledde Islamiska staten en offensiv mot regeringsstyrkorna.

Anklagelserna om att den USA-ledda koalitionen ska ha bombat syriska regeringsstyrkor kan innebära att vapenvilan, som pågått i snart en vecka, mellan rebellerna och regeringsstyrkorna i Syrien kommer att kollapsa.

USA har erkänt att man utfört bombattacken av misstag, rapporterar Sky News. 


Liknande artiklar: