MORGONDAGENS DAGSTIDNING – måndag 26 februari 2024

måndag 26 februari 2024

Många skadade i bombdåd på Manhattan

publicerad 18 september 2016

Minst 29 personer har skadats i ett bombattentat på centrala Manhattan natten till söndagen. Kort efteråt hittade New York-polisen en andra bomb några kvarter bort.

Bomben, en tryckkokare som placerats inuti en sopcontainer, detonerade på West 23rd Street vid 20.30-tiden lokal tid på lördagskvällen. Explosionen fick flera fönsterrutor att krossas och 29 personer skadades, men inga avlidna har ännu rapporterats.

”Ljudet var högre än någonting som jag någonsin hört. Det var som att himlen exploderade, hela huset skakade”, skriver ett vittne till händelsen på Twitter.

New Yorks borgmästare Bill de Blasio medgav att man utgår från att det hela var ett planerat bombdåd, men att man inte har sett några kopplingar till terrorism, skriver USA Today.

Senare under lördagsnatten hittade New York-polisen en annan tryckkokare bara några kvarter ifrån platsen där den första bomben detonerade. Den bomben lyckades polisen senare att

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!


Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend