Många skadade i bombdåd på Manhattan

publicerad 18 september 2016

Minst 29 personer har skadats i ett bombattentat på centrala Manhattan natten till söndagen. Kort efteråt hittade New York-polisen en andra bomb några kvarter bort.

Bomben, en tryckkokare som placerats inuti en sopcontainer, detonerade på West 23rd Street vid 20.30-tiden lokal tid på lördagskvällen. Explosionen fick flera fönsterrutor att krossas och 29 personer skadades, men inga avlidna har ännu rapporterats.

”Ljudet var högre än någonting som jag någonsin hört. Det var som att himlen exploderade, hela huset skakade”, skriver ett vittne till händelsen på Twitter.

New Yorks borgmästare Bill de Blasio medgav att man utgår från att det hela var ett planerat bombdåd, men att man inte har sett några kopplingar till terrorism, skriver USA Today.

Senare under lördagsnatten hittade New York-polisen en annan tryckkokare bara några kvarter ifrån platsen där den första bomben detonerade. Den bomben lyckades polisen senare att
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.