Utrikes

Man körde in i folkmassa – skadade 52

Det idylliska Volkmarsen förvandlades snabbt till en gigantisk olycksplats.

En 29-årig man har gripits efter att medvetet ha kört in i en folkmassa i tyska Volkmarsen under en pågående karneval. 52 personer ska ha skadats och ett flertal av dessa mycket allvarligt.

Det var vid 14:30-tiden på måndagen som en silverfärgad Mercedeskombi körde in i folkmassan i det lilla tyska samhället Volmarsen. De boende hade samlats för att titta på karnevalen och flera av de påkörda ska vara barn, skriver tyska Focus.
Den misstänkte gärningsmannen kunde snabbt gripas och Hessens polis har meddelat att han är 29 år och har medborgarskap i landet. Polisen är också säkra på att mannen medvetet kört på folksamlingen.

Vittnen har berättat för polisen hur bilen tagit sig förbi avspärrningarna och fortsatt gasa mot människorna. Exakt varför dådet ägde rum är dock oklart eftersom föraren själv skadades i samband med kraschen och inte har kunnat förhöras.

Frankfurts åklagarmyndighet menar att det just nu inte finns några tecken på att det rör sig om ett politiskt motiverat brott.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!