Man körde in i folkmassa – skadade 52

publicerad 25 februari 2020
- av Per Nordin
Det idylliska Volkmarsen förvandlades snabbt till en gigantisk olycksplats.

En 29-årig man har gripits efter att medvetet ha kört in i en folkmassa i tyska Volkmarsen under en pågående karneval. 52 personer ska ha skadats och ett flertal av dessa mycket allvarligt.

Det var vid 14:30-tiden på måndagen som en silverfärgad Mercedeskombi körde in i folkmassan i det lilla tyska samhället Volmarsen. De boende hade samlats för att titta på karnevalen och flera av de påkörda ska vara barn, skriver tyska Focus.

Den misstänkte gärningsmannen kunde snabbt gripas och Hessens polis har meddelat att han är 29 år och har medborgarskap i landet. Polisen är också säkra på att mannen medvetet kört på folksamlingen.

Vittnen har berättat för polisen hur bilen tagit sig förbi avspärrningarna och fortsatt gasa mot människorna. Exakt varför dådet ägde rum är dock oklart eftersom föraren själv skadades i samband med kraschen och inte har kunnat förhöras.

Frankfurts åklagarmyndighet menar att det just nu inte finns några tecken på att det rör sig om ett politiskt motiverat brott.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!