Los Angeles börjar tvångsvaccinera barn

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 13 september 2021
- av Markus Andersson
välja vaccin

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Utbildningsstyrelsen i Los Angeles skoldistrikt har enhälligt beslutat att alla elever som är tolv år eller äldre nu ska tvingas ta de kontroversiella coronavaccinen. Samtliga elever ska vara ”fullt vaccinerade” senast den 10 januari 2022 – om de inte har starka medicinska skäl som gör att de inte kan ta emot injektionerna.

– Vetenskapen är tydlig. Vaccinationer är en nödvändig del för skyddet mot covid-19, hävdade den tillfällige superintendenten Megan K. Reilly och påstod vidare att vaccinen är ”säkra och effektiva” och att man ”för att skydda skolan” därför kommer att tvinga eleverna att vaccinera sig.

Noterbart är att lärarnas fackförbund stödjer tvångsvaccinationerna av barn – med argumentet att tvångsåtgärden behövs för att ”göra skolorna säkrare”. Sedan tidigare råder vaccinationstvång även för alla lärare och övrig skolpersonal i distriktet.

I Los Angeles-området finns det cirka 1200 skolor med sammanlagt över 600 000 elever.

Los Angeles är inte
heller det första distrikt att införa tvångsvaccinationer för barn, sedan tidigare har Culver City satt in samma tvångsåtgärder och i Oakland har skolstyrelsen nyligen meddelat att man vill se samma typ av åtgärder även där.

Ansvariga i de politiska ledningarna i storstäder som New York och Chicago har hittills sagt att de inte planerar att tvångsvaccinera studenterna – men att detta kan komma att ändras framöver.

– Vi tycker inte att det är rätt sak att göra, men lärarna tvingas till det. Vi kan hålla alla dörrar öppna, men just nu nej. Vi vill ha alla barn i skolan, säger New Yorks borgmästare Bill de Blasio.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!