Terrordådet i Streatham

Londonterroristen ville dö som martyr

Sudesh Amman som sköts till döds av brittisk polis efter att ha huggit ner två personer i en buss i London ville dö som martyr. Det visar mannens egna anteckningar. Samtidigt hävdar Islamska staten att Amman genomförde terrordådet på deras initiativ.

Som Nya Dagbladet tidigare har rapporterat om genomfördes terrorattacken på en buss i stadsdelen Streatham i södra London där två personer stacks ner och en skadades av glassplitter innan Sudesh Amman sköts döds av polisen.
Anteckningar som hittats i mannens bostad visar att martyrdöden var ett av hans uppsatta livsmål och att han sannolikt räknat med att bli skjuten till döds. The Guardian skriver att Amman hade ett mycket stort intresse för grovt våld och radikal islamism.

Terroristen som redan har suttit i brittiskt fängelse för att ha delat propaganda från Islamska staten ska också för två år sedan ha uppmanat sin flickvän att halshugga hennes föräldrar eftersom han inte såg dessa som goda muslimer.

Islamska staten har tagit på sig attentatet och menar att Sudesh Amman var en av deras ”krigare”.

 

Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!