Lisa Holms mördare dödad i fängelset

publicerad 5 augusti 2022
- av Jan Sundstedt
Mordet på 17-åriga Lisa Holm berörde många svenskar djupt.

Nerijus Bilevicius – mannen som mördade svenska Lisa Holm har nu själv blivit dödad av en annan fånge i ett litauiskt fängelse. Den dömde mördaren blev knivhuggen i halsen under en promenad på fängelseområdet.

Den 7 juni 2015 försvann Lisa Holm efter ett arbetspass på ett kafé och en omfattande sökinsats inleddes snart där tusentals svenskar ställde upp för att leta efter flickan.

Efter fem dagar hittades Lisa död i en arbetsbod i närheten och det uppdagades sedan att den litauiske gästarbetaren Nerijus Bilevicius kidnappat och mördat 17-åriga Lisa och sedan skändat hennes kropp.

2015 dömdes Bilevicius mot sitt nekande till livstids fängelse för mordet och avtjänade inledningsvis sitt straff på Norrtäljeanstalten i Sverige men blev efter flera bråk med medfångar 2017 utlämnad till Litauen på egen begäran.

Under onsdagen tog dock fängelsevistelsen i Litauen slut – detta då mördaren själv blev knivhuggen i halsen av en annan fånge under en promenad inne på fängelseområdet. Enligt uppgifter mottog Bilevicius flera hugg med en kniv och dog på väg till sjukhuset.

Medfången Robert Raulyn är den som misstänks ha dödat Bilevicius och är även han sedan tidigare dömd för mord – på sin mamma och styvpappa. Han har också dömts för våldtäkt mot barn och ska tidigare ha gjort sig impopulär bland fängelsepersonalen efter att ha kastat avföring på dessa.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.