Lavrov: Kemvapenattacken i Duma iscensattes

Det ryska utrikesdepartementet går nu ut och hävdar att den påstådda kemvapenattacken i syriska Duma i förra helgen var iscensatt av en stat som "sprider russofobi".

publicerad 13 april 2018
Sergej Lavrov påstår att attacken i Duma var iscensatt av en annan stat

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov går nu ut och säger att man har bevis för att den påstådda kemvapenattacken i syriska Duma i förra helgen var iscensatt av en stat som ”sprider russofobi”.

Det var i helgen som en påstådd kemvapenattack ska ha ägt rum i Duma i östra Ghouta utanför den syriska huvudstaden Damaskus. Attacken ska enligt uppgifter i media krävt omkring 70 människors liv.

Nu anklagar Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov en annan stat för att ha iscensatt attacken.

Vi har obestridliga bevis för att den var iscensatt, och säkerhetstjänsterna för en stat som ligger i spetsen för den russofobiska kampanjen hade en hand i att iscensätta händelsen, sade Sergej Lavrov på en presskonferens under fredagen.

USA:s president och hans franska motsvarighet Emanuel Macron har båda anklagat Syrien och dess president Bashar al-Assad för att ligga bakom den påstådda kemvapenattacken i Syrien. Samtidigt har varken det amerikanska försvarsdepartementet eller FN inte kunnat bevisa att attacken skulle ha utförts av den syriska regeringen.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.