Lärarvikarien hävdar att hon avskedats för att inte ha jamat åt ”kattidentifierad” elev

publicerad 20 januari 2022
- av Sofie Persson

En vikarierande lärarinna menar att hon avskedats från sitt arbete för att hon inte bemött och bekräftat en elev som identifierar sig som en katt.

Kvinnan, som heter Bridget Michael, uppger i en video på TikTok att hon vikarierat som lärarinna på flera skolor i sin hemstad. Just denna dag skulle hon in i en ny klass med yngre barn.

När hon ropar upp elevernas namn för att se vilka som är närvarande hör hon plötsligt ett ”mjau” från en pojke och förstår inte riktigt vad som pågår. En av de andra eleverna rycker då in och berättar att hon måste jama tillbaka till honom. Pojken identifierar sig nämligen som katt, säger flickan.


Annonser:


Bridget, som blev aningen chockad av händelsen, uppger att hon istället svarade med sarkastisk ton: ”Har vi en kattlåda någonstans?” Detta gjorde att den kattidentifierade pojken tog illa upp och sprang ut ur klassrummet.

@crazynamebridgetmichael a typical day of subbing! can’t make this up . #substituteteacher #substitute #teachers #crazy #studentslife #classroomcraziness #lovinglife ♬ original sound – bridget


Hon gick senare till skolans ledning för att tala om vad hänt i klassrummet, men där fick hon veta att hennes tjänster ”inte längre behövdes”.

Om du inte kan identifiera dig med alla elever i klassen behövs inte dina tjänster här längre”, ska man ha meddelat Bridget som därmed fick avsluta sitt vikariat enligt hennes utsago.

Det är än så länge oklart om Michaels utspel rör sig om ett faktiskt vittnesmål eller en så kallad trollning. Nya Dagbladet har försökt verifiera uppgifterna och mottager tacksamt tips från läsare.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.