Läcka från EU-advokat: Ny lag kan kriminalisera migrationskritik

publicerad 12 december 2019
- av Markus Andersson

Enligt en advokat som arbetar nära en domare inom europeiska institutioner arbetar man med att ta fram ett lagförslag som skall göra det svårt och i vissa fall kriminellt att kritisera invandringen till EU och befolkningsutbytet. Detta enligt forskaren Michael Zazzio som varit i kontakt med advokaten.

En oroväckande rapport om en nytt lagförslag inom EU har läckt ut via en advokat som arbetar i Europaparlamentet. Advokaten vars identitet inte kan offentliggöras med hänvisning källskyddet berättar att denne via EU-domaren tagit del av informationen om ny lagstiftning som skall göra det svårt och i vissa fall olagligt att kritisera invandringen till EU och det europeiska befolkningsutbytet.

Drivande bakom det nya lagförslaget skall enligt uppgift vara den tyska förbundskanslern Angela Merkel. Merkel gick nyligen ut i den tyska förbundsdagen där hon deklarerade att uttalanden som upprör och kränker andras värdighet måste bekämpas av politiker för att ”säkra det fria samhället”.


Annonser:


Den läckta informationen ligger i linje med Merkels allt mer repressiva förhållningssätt till dissidenter och invandringskritiker i Tyskland och den europeiska unionen.

Tidigare har liksom i Sverige den tyska motsvarigheten till lagstiftningen om hets mot folkgrupp skärpts kraftigt, vilket har lett till ökade åtal mot personer som offentliggjort statistik om invandrares överrepresentation inom bland annat våldtäkter, misshandel och annan brottsstatistik.

Michael Zazzio, medicinsk forskare och chefredaktör för tidskriften 2000-Talets Vetenskap, som har varit i kontakt med advokaten, säger till Nya Dagbladet att den nya informationen är ”mycket trovärdig”. Advokaten har tidigare läckt information från parlamentet som visat sig vara korrekt.

I det nya lagförslaget, som verkar vara planerat att läggas fram under det kommande året, kan flera former av kritik mot invandring och befolkningsutbyte komma att kriminaliseras och brott inom kategorin kan komma att leda till fängelse eller olika former av tvångspsykiatrisk vård, LPT.

Enligt Zazzio bryter lagförslaget mot en rad mänskliga rättigheter och kan komma att kraftigt att inskränka yttrandefriheten inom hela EU. Enligt artikel 19 i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna har ”Var och en har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet att utan ingripande hysa åsikter samt söka, ta emot och sprida information och idéer med hjälp av alla uttrycksmedel och oberoende av gränser.

Källan har tidigare bland annat läckt information om ett kommande förbud mot komplementärmedicin i Sverige pådrivet ifrån krafter inom EU. Informationen bekräftades senare genom det lagförslag som Kjell Asplund, tidigare generaldirektör på Socialstyrelsen, en kort tid därefter lade fram (5 juni 2019).Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.