Kroatiens president: “Vi kommer inte att vaccinera oss mer”

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 28 september 2021
- av Isac Boman
Zoran Milanović.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


11 280 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Kroatiens socialdemokratiske president Zoran Milanović meddelar att man nu ska avbryta vaccinationskampanjen och fortsätter med att såga mediahysterin kring den så kallade coronapandemin.

– Jag börjar varje dag med CNN och några andra kanaler, och jag undrar – är det jag som är normal eller är de galna? De sprider panik, de har gjort det från början.

Det var på en presskonferens i måndags som en reporter frågade Milanović om vad han anser om att landet med sin vaccineringsgrad på 50 procent av befolkningen ligger under EU:s medeltal. Den kroatiske presidenten klargjorde tydligt att han fått nog av hysterin kring covidvaccinerna.

Det struntar jag i. Vi är vaccinerade nog, och alla vet det. Vi kommer inte att gå längre än 50 procent. Låt dem hägna in oss med taggtråd. De kommer inte att göra det. Vi är vaccinerade nog eftersom de är vaccinerade nog. Så från deras perspektiv är vi vaccinerade nog, säger han.

Milanović menar vidare att det verkar vara oklart vad målet egentligen är med denna internationella vaccinationskampanj och konstaterar att det faller på sin egen orimlighet att man helt ska kunna radera ut ett virus.

Vaccinera dig, vaccinera dig sedan ännu en gång. Vi vill utrota covid-19! Det är omöjligt, det är uppenbart omöjligt, fortsätter Milanović och säger att han själv haft viss förståelse för den tyngd som lagts på den så kallade coronapandemin och vaccinationskampanjen men att den i nuläget gått överstyr.

Det finns ingen absolut säkerhet. Det finns inget liv utan risk, inget liv utan möjligheten att man blir sjuk. Människor blir sjuka av tusen och andra mer allvarliga ting och medan det sker har vi pratat om covid-19 i ett och ett halvt år.

https://www.youtube.com/watch?v=cXTGgup_Yto

Presidenten riktar även frän kritik mot skrämselpropagandan som basuneras ut från media.

Jag börjar varje dag med CNN och några andra kanaler, och jag undrar – är det jag som är normal eller är de galna? De sprider panik, de har gjort det från början och de är inte ensamma, konstaterar han.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!