Kongressledamoten: “Trump mer fredlig än demokraterna under BLM-hysterin”

Protesterna vid Kapitolium

publicerad 8 januari 2021
- av Isac Boman
Arizona-senatorn Matt Gaetz

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Floridas kongressledamot Matt Gaetz sågar dubbelmoralen som präglar det demokratiska partiet, som så sent som i somras hyllade den öppet våldsbejakande svart makt-rörelsen BLM:s laglösa framfart över landet – men nu istället beklagar sig över att president Donald Trumps tydliga uppmaning till sina anhängare att gå hem fredligt efter protesterna vid Kapitolium inte varit tillräcklig.

Inför Joe Bidens formella utnämnande i kongressen sågade Gaetz vad han ser som en ständigt återkommande förljugenhet i det demokratiska partiet.

– Den här morgonen förkunnade president Donald Trump att demonstrationer och protester skulle hållas fredliga. Han var mycket tydligare i sitt fredsbudskap än vad många av vänsterextremisterna och BLM-plundrarna var i somras när vi såg våldsdåd svepa över landet, anmärkte Gaetz till många av de konservativa åhörarnas jubel och applåder.

I samband med att Joe Biden skulle deklarares som president klargjorde den republikanske senatorn även bland annat sin ståndpunkt att Joe Biden är illegitim som president eftersom han kommit till makten genom det demokratiska partiets omfattande manipulation av valsystemet.  Han konstaterade också att han och andra politiker samlats i kongresshuset för att debattera, följa reglerna och protestera mot oegentligheter relaterade till valet, något konstitutionen stödjer och som de har all rätt att göra. Därtill pekade han på att en republikansk president inte sedan 1985 har svurits in utan att demokraterna först försökt förhindra hans tillträde med alla tillgängliga medel och metoder – men att dessa inte tolererar något ifrågasättande om någon annan än de själva gör det.

– När vi gjorde detta blev vi kallade för en hög med sorgliga förrädare.

Gaetz menade att politiskt våld är en nödvändighet i många länder, men att USA inte är ett sådant land. Han beklagade också de fall när hans politikerkollegor blivit utsatta för vandalism och skadegörelse och konstaterade att detta var förkastligt.

– Vi borde fokusera på att bygga upp USA – inte rasera det och jag är verkligen glad att jag åtminstone för en dag slapp höra mina demokratiska kollegor ropa krav på att avfinansiera polisen, fortsatte han med en syrlig pik till de vänsterliberaler som i samband med BLM-vågen under sommaren förespråkade att polisen få indragna resurser eller avvecklas helt och hållet.

https://www.youtube.com/watch?v=60TLCfN1mWM

 

Florida-ledamoten anklagade även demokraterna för att själva agera odemokratiskt och pekade på hur demokratiska politiker föreslagit att republikanska senatorer borde åtalas och kanske till och med kastas i fängelse på grund av deras relationer till Trumpadministrationen.

– Den typen av uttalanden gör folk arga, men människor för konceptet av grundläggande rättvisa och inget val kan någonsin klassas som rättvist om deltagarna i detta lyder under helt olika regler.

Gaetz slutpoäng var att Arizonas elektorer var illegitima och att det officiella resultatet från valet borde förkastas. Efter flera timmar av debatter förkastades Arizona-senatorns formella protest och invändningar.

– Ryska atleter som fuskar och använder steroider förtjänar att bli av med sina medaljer och stater som inte håller rena och ärliga val borde på samma sätt bli av med sina elektorer, menade han och slog fast att ”bedrägeriet har varit systematiskt”.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!