Kommun förbereder sig för stormning av Area 51

publicerad 24 augusti 2019
- av Per Nordin
Tillträde är förbjudet för allmänheten till Area 51, beläget i kommunen Lincoln i Nevada, USA.

Två miljoner människor har på Facebook anmält sig till ett event om att storma det mystiska området Area 51 den 20 september i Nevada, USA. Tidigare har amerikansk militär gått ut med att man kommer använda våld vid ett intrång i basen och nu förbereder sig den lokala kommunen för en folkanstormning.

Även om eventet skall ha tagit fart som ett skämt så tycks många människor ta tanken på en stormning av den topphemliga militärbasen på stort allvar. Nu är det bara en månad kvar tills dess att eventet ska äga rum och kommunen Lincoln där militärbasen ligger förbereder sig nu för att tiotusentals människor ska dyka upp.

Militärbasen lyder officiellt under flygvapnet och all verksamhet omgärdas av extremt sträng sekretess, något som tillsammans med vittnesmål och andra uppgifter fått många människor att misstänka att banbrytande hemligheter som inte ska komma till allmänhetens kännedom döljs innanför basens murar.

Satellitfoto av Area 51.

För Lincoln handlar det dock främst om att man helt enkelt är oroliga för att den lilla kommunen med sina 5 200 invånare inte ska kunna hantera den mängd människor som spås komma den 20 september.

– Mobilnätet kommer att braka ihop. Får man hit ett par hundra personer extra så kraschar det, säger kommunordföranden Varlin Higbee till Las Vegas Review-Journal.

Det finns heller inte hotellrum eller vandrarhem för att inhysa mer än en bråkdel av de förväntade besökarna och en nödlägesplan i samråd med polis har upprättats där kommunen kan ta hjälp av delstaten Nevada om situationen spårar ur.

– Vi vet inte hur långt våra egna resurser kommer att räcka, säger Higbee.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.