Utrikes

Kommun förbereder sig för stormning av Area 51

Tillträde är förbjudet för allmänheten till Area 51, beläget i kommunen Lincoln i Nevada, USA.

Två miljoner människor har på Facebook anmält sig till ett event om att storma det mystiska området Area 51 den 20 september i Nevada, USA. Tidigare har amerikansk militär gått ut med att man kommer använda våld vid ett intrång i basen och nu förbereder sig den lokala kommunen för en folkanstormning.

Även om eventet skall ha tagit fart som ett skämt så tycks många människor ta tanken på en stormning av den topphemliga militärbasen på stort allvar. Nu är det bara en månad kvar tills dess att eventet ska äga rum och kommunen Lincoln där militärbasen ligger förbereder sig nu för att tiotusentals människor ska dyka upp.
Militärbasen lyder officiellt under flygvapnet och all verksamhet omgärdas av extremt sträng sekretess, något som tillsammans med vittnesmål och andra uppgifter fått många människor att misstänka att banbrytande hemligheter som inte ska komma till allmänhetens kännedom döljs innanför basens murar.

Satellitfoto av Area 51. Foto: Tangenmax/CC BY-SA 4.0

För Lincoln handlar det dock främst om att man helt enkelt är oroliga för att den lilla kommunen med sina 5 200 invånare inte ska kunna hantera den mängd människor som spås komma den 20 september.

– Mobilnätet kommer att braka ihop. Får man hit ett par hundra personer extra så kraschar det, säger kommunordföranden Varlin Higbee till Las Vegas Review-Journal.

Det finns heller inte hotellrum eller vandrarhem för att inhysa mer än en bråkdel av de förväntade besökarna och en nödlägesplan i samråd med polis har upprättats där kommunen kan ta hjälp av delstaten Nevada om situationen spårar ur.

– Vi vet inte hur långt våra egna resurser kommer att räcka, säger Higbee.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!