Klaus Schwab: ”Mänskligheten måste tvingas till samarbete”

Globalismens framfart

publicerad 8 juli 2024
- av Jan Sundstedt
Klaus Schwab välkomsttalar på konferensen i Kina.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


World Economic Forums globalistiske frontfigur Klaus Schwab är i ropet igen efter att han tycks förespråka att människor och länder ska ”tvingas” att samarbeta för att ”skapa ett fredligare, mer inkluderande samhälle och en mer motståndskraftig framtid”.

Nyligen arrangerade maktnätverket World Economic Forum konferensen Annual Meeting of the New Champions i Kina, något som Nya Dagbladet också uppmärksammade. Bland nätverkets samarbetspartners som möjliggjorde eventet återfanns bland annat vaccinjättarna Pfizer och Astra Zeneca, investmentbolaget BlackRock, Google och Bill & Melinda Gates Foundation.

– Dalian kommer att öka forumets inflytande genom sin öppenhet och delaktighet, förstärka spridningseffekten genom ekonomiska och handelsmässiga interaktioner, lyfta fram den nya tidens särdrag genom teknisk utveckling, främja grön omställning genom energibesparing och koldioxidminskning, fördjupa kulturutbytet med kultur som medium och återspegla stadens kvalitet genom att tillhandahålla noggranna tjänster, deklarerade den kinesiska stadens borgmästare Chen Shaowang stolt.

Skyller på brytning

I vanlig ordning höll World Economic Forums grundare, transhumanisten Klaus Schwab ett välkomsttal – men just detta har blivit ovanligt uppmärksammat på sociala medier, eftersom den åldrande globalisten av allt att döma tycks mena att världens folk och länder måste tvingas att följa den agenda som han och andra makthavare fattat beslut om, helt utan folkligt inflytande.

– För att driva på den framtida ekonomiska tillväxten måste vi omfamna innovation och tvinga fram samarbetet mellan sektorer, regioner, nationer och kulturer för att skapa ett fredligare, mer inkluderande samhälle och en mer motståndskraftig framtid, hörs Schwab säga.

Noterbart är att man i efterhand nog själva insåg att ordet ”force” (tvinga eller forcera) inte var helt okontroversiellt och skulle leda till kritik – för när delar av Schwabs tal transkriberats och publicerats på forumets hemsida har det plötsligt bytts ut mot ”foster” (främja).

Några användare försöker försvara Schwab och menar att denne egentligen hela tiden ville säga ”foster” men att det på grund av hans grova tyska brytning och oförmåga att uttala vissa engelska ord istället blev ”force the” – en förklaring som dock avfärdas som långsökt av flera personer som själva har tysk bakgrund.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!