Kevin Spacey erkänner flygning med “Lolita Express”

publicerad 14 juni 2024
- av Sofie Persson
I Piers Morgan Uncensored berättar Spacey om sina erfarenheter med Epstein.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Tidigare vittnesmål har pekat ut Spacey på dömde sexualbrottslingen Jeffrey Epsteins flygplan “Lolita Express”, något som skådespelaren tidigare nekat till. Nu erkänner han dock att han flugit med Epstein, men hävdar att de två inte var “vänner”.

Efter Epsteins död påbörjades rättegången mot hans partner Ghislaine Maxwell, som anklagades för att medverkat i sexhandel. I samband med rättegången, som inleddes i slutet av 2021, blev Epsteins pilot Larry Visoski kallad som vittne för att delge sina iakttagelser kring det ökända “Lolita Express”, där man enligt andra vittnen ska ha “fraktat” unga flickor till pedofilens ö samt haft gruppsex i planets stora säng.

Piloten pekade ut att bland annat Donald Trump och Bill Clinton, men även Kevin Spacey, ska ha befunnit sig på planet vid något tillfälle. Skådespelaren var dock snabb med att neka till dessa anklagelser.

“Humanitär resa”

I en intervju med brittiska journalisten Piers Morgan avslöjar han nu att han har flugit med planet en gång tidigare, men att han inte visste att det tillhörde Epstein.

Jag har sedan dess lärt mig vem han är och jag har sedan dess kunnat gå tillbaka och ta reda på att det flygplan som vi flög med för detta humanitära uppdrag ägdes av Jeffrey Epstein, säger han.

Spacey påstår att Epstein och Bill Clinton vid tillfället bjöd med honom på en åtta dagars humanitär resa till Afrika under 2002, där syftet var att sprida information och förebyggande av aids. Under resan hävdar han att han var tillsammans med dåvarande presidenten och arbetat med Clinton Foundation.

Däremot var det under resans gång unga flickor på planet, medger Spacey, men inga som han hade kontakt med eller hade vetskap om vad de gjorde där. Istället menar han att Epstein utsatte dåvarande president Clinton för risker genom att ha flickorna på flygplanet.

Jag ansåg att han utsatte presidenten för en risk under resan till Sydafrika eftersom det fanns unga flickor där, säger han.

Spacey hävdar dock att Epstein inte var någon han kände eller någon vän till honom, inte heller hans partner Maxwell, utan att det var Clinton som Spacey hade en vänskaplig relation med vid tillfället.

Han är inte min vän, jag är inte en förtrogen, jag har aldrig tillbringat tid med honom.

Fotografi med Maxwell var “slump”

Vidare berättar skådespelaren om hur han efter resan blev uppbjuden till Buckingham Palace tillsammans med Clinton för att bland annat träffa prins Andrew, som bland annat blivit anklagad för våldtäkt av en dåvarande 17-åring i samband med Epstein. Prinsen betalade under 2022 tolv miljoner pund för att slippa rättegången. Även vid Buckingham Palace var Esptein och Maxwell med, och Spacey fotograferades med bland annat Maxwell. Däremot fortsätter han hävda att han inte kände paret, och  att fotografiet tillsammans med Epsteins partner endast var en slump. Vidare menar han att han endast träffade prins Andrew den gången.

Jag hade aldrig träffat honom förut, och jag har inte sett honom sedan dess.

Spacey blev själv indragen i en sexskandal 2017 då det framkom uppgifter om att han antastat väldigt unga män, vilket bland annat ledde till att han blev sparkad från Netflix House of Cards, där han hade huvudrollen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!