Kemisk kastrering och dödsstraff väntar indonesiska pedofiler

I veckan godkände Indonesiens president nya hårdare straff för den som förgriper sig sexuellt på barn i landet. Numer kan pedofiler dömas till kemisk kastrering och till och med dödsstraff i synnerligen grova fall.

publicerad 30 maj 2016
Indonesiens president Joko Widodo har godkänt en lag som gör det möjligt att döma pedofiler till kemisk kastrering eller dödsstraff

Dömda pedofiler kan också komma att ständigt behöva bära en elektronisk fotboja som registrerar deras rörelsemönster även efter att de avtjänat sina fängelsestraff.

– Syftet med förordningen är att övervinna den kris som orsakats av sexuellt våld mot barn, konstaterade presidenten Joko Widodo i ett tal vid presidentpalatset.

Lagändringen kommer efter ett flertal brutala överfall i landet, där bland annat en ung skolflicka gruppvåldtogs och mördades i april av minst sju förövare.


Annonser:


Det bestialiska dådet har lett till en omfattande debatt i landet om sexuellt våld och många ropade då efter de skärpta straff som nu har införts, rapporterar Zee News. Tidigare var det maximala straffet för våldtäkt av minderårig 14 års fängelse.

Kemisk kastrering av sexualförbrytare används redan i länder som Polen, Sydkorea och vissa delstater i USA.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.