Katt räddad med hjälp av sin hundkompis

publicerad 15 november 2023
- av Sofie Persson
Hunden Daisy hittade sin kattkompis Mowgli.

Katten Mowgli räddades i Storbritannien efter att ha ramlat ner 30 meter i ett gruvschakt. Katten kunde hittas tack vare sin hundkompis Daisy.

Michele Rose, som bor i brittiska Cornwall, var under slutet av oktober väldigt orolig för sin katt Mowgli som inte kommit hem på flera dagar. När det gått sex dagar sedan katten försvann började Michele ge upp hoppet.

När familjen var ute på promenad med sin hund Daisy började hunden bete sig märkligt där hon gång på gång sprang mot en speciell plats. Michele beslöt att låta Daisy visa vägen och de kom då fram till ett gammalt gruvschakt där hunden stannade tvärt. Där hörde ägaren ett svagt mjauande. Daisy hade lett henne till Mowgli.

Hon var ihärdig med att få mig att följa henne, det var helt otroligt, säger Michele till brittiska statskanalen BBC. Daisy är en superstjärna, hon är en fantastisk hund.

Föll 30 meter

Mowgli hade ramlat 30 meter ner i gruvschaktet och inte kunnat ta sig upp. Djurorganisationen RSPCA och brandkåren kallades snabbt dit men det hade hunnit blivit för mörkt för att kunna rädda katten samma dag. Däremot tog man sig dit så fort det ljusnat dagen efter. Mowgli hittades och räddades snabbt och hade inte fått några skador av fallet.

Väl hemma igen möttes Mowgli av sin kattkompis Baloo och även av hunden Daisy. Mowgli togs till veterinär där man kunde se att katten inte fått några skador vid fallet.

Om Daisy inte hade gjort det hade Mowgli fortfarande varit därnere, det är ett som är säkert, säger Michele.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!