Kändisprofessor öppen för att fängsla klimatskeptiker

publicerad 25 april 2016
https://www.youtube.com/watch?v=xlk4Lt__Sn0

Den välkände tv-professorn Bill Nye säger att han inte utesluter tanken att fängsla människor som ifrågasätter klimatförändringarna.

Bill Nye är en professor som i USA är känd under namnet “The Science Guy”. Han ledde barnprogram under 90-talet och är idag en av världens främsta professorer och debattörer inom frågor som klimatförändringar.

I en intervju med Marc Morano från Climate Depot fick Nye frågan om man bör bemöta klimatskeptiker på samma sätt som med krigsbrottslingar och sätta dem i fängelse.

– Vi får se vad som händer. Var det rätt att fänglsa personerna inom Enrom? Var det rätt att fängsla personer inom cigarettindustrin som hävdade att cigaretter inte var en beroendeframkallande produkt? svarade Nye och fortsatte:

I de här fallen, för mig som väljare och skattebetalare, påverkar denna extrema skepticism mot klimatförändringarna min livskvalitet som en allmän medborgare. Så jag kan förstå varför människor är väldigt oroade över detta.

Bill Nyes kontroversiella uttalande kommer samtidigt som chefsåklagaren på Amerikanska Jungfruöarna vidtagit rättsliga åtgärder mot den klimatskeptiska och libertarianska tankesmedjan Competitive Enterprise Institute.

Chefsåklagren Claude E. Walker är en del av den grupp av liberala åklagare som utreder om oljebolaget ExxonMobil gjort sig skyldiga till att manipulera information om klimatet.

På grund av ExxonMobils samröre med Competitive Enterprise Institute kräver chefsåklagren att tankesmedjan lämnar in all kommunikation man haft med ExxonMobil. Detta menar den amerikanska högern strider mot landets konstitution och yttrandefriheten

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!