Kanada röstar för att legalisera cannabis

publicerad 19 juni 2018

Det kanadensiska underhuset har röstat för att cannabis ska legaliseras i landet.

I flera år har kanadensiska politiker debatterat i frågan om en legalisering av cannabis. En av de som ställt sig positiv till legaliseringen är Kanadas socialliberale premiärminister Justin Trudeau.

Under måndagen togs ett stort steg på vägen mot legalisering när det kanadensiska underhuset röstade för att cannabis ska legaliseras. Röstsiffrorna skrevs till 205 för, och 82 mot förslaget, rapporterar The Hill.

Nu ska lagförslaget skickas till senaten som ska rösta om det. Senaten kan inte stoppa förslaget, men kan rösta för att skjuta upp det. Efter senaten ska generalguvernören säga sitt i frågan, innan cannabis kan bli lagligt i Kanada.

Regeringspartiet Liberalerna tror att lagen kommer att tas i bruk i höst.

Vi ser nog framför oss ett datum då det implementeras någon gång i början av september, kanske i mitten av september, säger Liberalernas ansvarige i frågan om cannabislegalisering.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.