Utrikes

Kan bli förbjudet att operera drönare som berusad

I delstaten New Jersey har politikerna tagit fram ett lagförslag som skulle innebära att det blir förbjudet att styra en flygande drönare när man är berusad.

I takt med att användningen av privata drönare ökar öppnar det för fler lagar från politikerna. I New Jersey, USA, politiker införa ett flygförbud för drönare när den som styr dem är berusad.

– Drönare har kommit att bli ett störningsobjekt och är ofta nära att kollidera med flygplan. De används för att smuggla droger och annat i fängelser, säger Annette Quijano, församlingsmedlem i Union County, New Jersey.

Politikerna i New Jersey väntas rösta om förbudet under torsdagen, rapporterar NorthJersey.com.

Liknande artiklar

Google avslutar sitt drönarprogram med Pentagon Google kommer inte att förlänga sitt kontroversiella kontrakt med det amerikanska försvarsdepartementet efter 2019 där m...
Antalet drönarattacker har fyrdubblats under Trump... Under sin korta tid vid presidentposten har Donald Trump ökat antalet drönarattacker som USA utför med hela 432 procent ...
Drönare räddar elefantliv Elefanter är en uppskattad art planeten över, men de bönder som lever i samma områden som djuren är inte alltid förtjust...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • drönare