MORGONDAGENS DAGSTIDNING – måndag 26 februari 2024

måndag 26 februari 2024

Judisk ledare: Den vita rasen existerar inte

publicerad 22 januari 2018

En judisk ledare i Italiens huvudstad Rom hävdar att européerna inte behöver oroa sig över att bli en minoritet på grund av invandringen eftersom det inte existerar någon vit ras.

Det är Ruth Dureghello, ledare för det judiska samfundet i Rom, som kommer med påståendet.

Det är otänkbart att man 2018 måste upprepa för okunniga att det inte finns någon vit ras att försvara”, skrev Ruth Dureghello på Twitter, enligt Times of Israel.

Ruth Dureghellos tweet skrevs efter att nationalistpartiet Lega Nords politiker Attilio Fontana sagt att invandringen är ett hot mot “den vita rasen”.

Vi kan inte acceptera alla asylsökare eftersom vi alla inte fungerar ihop, så vi måste göra våra val, sade Fontana och tillade att Italien måste bestämma “om vår etnicitet, om vår vita ras, om samhället kommer fortsätta att existera eller om det kommer att bli utplånat”.

Nationalistpartiet Lega Nord ingår i en koalition med bland andra premiärminister Silvio Berlusconis parti Forza Italia. Partiet har många likheter med franska Front National och satt i regeringsställning i Italien 2001-2006.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend