Judisk ledare: Den vita rasen existerar inte

publicerad 22 januari 2018

En judisk ledare i Italiens huvudstad Rom hävdar att européerna inte behöver oroa sig över att bli en minoritet på grund av invandringen eftersom det inte existerar någon vit ras.

Det är Ruth Dureghello, ledare för det judiska samfundet i Rom, som kommer med påståendet.

Det är otänkbart att man 2018 måste upprepa för okunniga att det inte finns någon vit ras att försvara”, skrev Ruth Dureghello på Twitter, enligt Times of Israel.

Ruth Dureghellos tweet skrevs efter att nationalistpartiet Lega Nords politiker Attilio Fontana sagt att invandringen är ett hot mot ”den vita rasen”.

Vi kan inte acceptera alla asylsökare eftersom vi alla inte fungerar ihop, så vi måste göra våra val, sade Fontana och tillade att Italien måste bestämma ”om vår etnicitet, om vår vita ras, om samhället kommer fortsätta att existera eller om det kommer att bli utplånat”.

Nationalistpartiet Lega Nord ingår i en koalition med bland andra premiärminister Silvio Berlusconis parti Forza Italia. Partiet har många likheter med franska Front National och satt i regeringsställning i Italien 2001-2006.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.