Utrikes

John Cleese: ”London är inte längre en engelsk stad”

John Cleese twittrar återigen om den demografiska förändringen i London. Han får dock mothugg av Londons muslimske borgmästare som påstår att mångfald är stadens största styrka.

Den legendariske Monty Pyton-stjärnan twittrade nyligen om Londons demografiska förändring. Tweeten löd följande:
För några år sedan ansåg jag att London inte längre var en engelsk stad. Sedan dess har nästan alla mina vänner från utlandet bekräftat min observation. Så det måste finnas en viss sanning i det… Jag noterar också att London var den brittiska staden som röstade starkast för att stanna kvar i EU.”.

Londons muslimske borgmästare Sadiq Khan svarade på tweeten:

Londonbor vet att vår mångfald är vår största styrka. Vi är stolta över vår huvudstad, en europeisk stad och ett globalt centrum“.

Det är inte första gången Cleese twittrar om detta. För åtta år sedan twittrade han att London kändes främmande och att den engelska kulturen var på väg att försvinna.

Cleese säger även att det är legitimt att föredra en kultur över en annan. 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!