Joe Biden i nytt märkligt utspel: “Vi har startat den största organisationen för valfusk i amerikansk historia”

Presidentvalet i USA

publicerad 26 oktober 2020
- av Isac Boman
Joe Bidens mentala hälsa blir allt mer ifrågasatt.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Joe Biden har efter en lång rad märkliga och svårbegripliga uttalanden anklagats för att lida av sviktande mental hälsa – spekulationer som späs på av ett nytt utspel där han muntert kungör att Demokraterna har skapat den största organisationen för valfusk i amerikansk politisk historia.

Det var i en intervju med pro-demokratiska Pod Save America som Joe Biden kom med det märkliga uttalandet.

– Vi har skapat vad jag tror är den mest omfattande och inkluderande organisationen för röstfusk i den amerikanska politikens historia, säger Biden och menar vidare att skaparna till podden, som tidigare arbetade för Obama-administrationen, gjorde samma sak när Obama var president.

Reaktionerna på Bidens uttalande har inte låtit vänta på sig och sociala medier har svämmat över med inlägg där folk förundras över vad presidentkandidaten egentligen menar.

Lyssnar man på hela intervjun med Biden så verkar det som att den demokratiske presidentkandidaten pratar om en organisation för att bekämpa röstfusk, men att den snart 78-årige politikern helt enkelt virrar bort sig själv och istället flera gånger kallar det för en organisation för valfusk – något som i så fall skulle ge vatten på kvarnen till teorin att presidentkandidatens kognitiva förmågor inte längre är vad de en gång har varit.

Det verkar som att Joe Biden måste förklara sig. Han tar på sig ansvaret för att ha satt ihop ”den största och mest inkluderande organisationen för röstfusk i den amerikanska politiska historien. Vad menar han?” frågar sig republikanen Mike Kelly.

Andra tolkar dock inte utspelet som förvirring utan snarare som ett freudianskt erkännande av det valfusk som många republikanska väljare länge har oroat sig för.

Nya Dagbladet har tidigare rapporterat om flera liknande utspel av Demokraternas presidentkandidat. I ett fall verkar han tro att han ställer upp för omval tillsammans med den tidigare presidenten Barack Obama. I ett annat blir han aggressiv när han blir tillfrågad om han har tagit några kognitiva tester – tester som han tidigare själv hävdat att han frekvent använder sig av för att kontrollera sin mentala hälsa.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!