MORGONDAGENS DAGSTIDNING – måndag 4 mars 2024

måndag 4 mars 2024

Joe Biden: 100 miljoner amerikaner ska vaccineras på 100 dagar

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 12 december 2020
- av Isac Boman
Joe Biden och vice presidentkandidaten Kamala Harris.

Demokraternas presidentkandidat Joe Biden lovar att vaccinera 100 miljoner människor under sina 100 första dagar som president. Samtidigt är omkring hälften av amerikanerna mycket tveksamma till att ta de kontroversiella vaccinen.

Just talet 100 är något Joe Biden har använt sig mycket av de senaste veckorna. Nyligen uppmanade presidentkandidaten exempelvis befolkningen att bära munskydd i just 100 dagar – och motiverade detta med att den påstådda smittspridningen på så sätt skulle bromsas.

Nu är det istället 100 miljoner amerikaner som ska vaccineras på 100 dagar och om Biden tar över som president ska hans första prioritet enligt insatta källor bli att öka coronarepressionen i landet – bland annat genom att göra det obligatoriskt att bära munskydd i federala byggnader och i kollektivtrafiken.

Om människor väljer att ta vaccinen och bära munskydd så har Biden sagt att han tror att det amerikanska samhället återigen kan öppna upp – även det efter 100 dagar.

Presidentkandidaten ondgjorde sig samtidigt över att coronaviruset påstås slå extra hårt mot icke-vita amerikaner och kallade pandemin för en massdöd som slår mot minoritetsgrupper, rapporterar AP News.

Samtidigt visar undersökningar att USA är djupt splittrat i frågan och att omkring hälften av amerikanerna är negativt inställda till att vaccinera sig.

Noterbart är att icke-vita minoritetsgrupper är mer skeptiska till vaccinationerna än vad vita i landet är och att enbart 48 procent av icke-vita vuxna amerikaner tänker vaccinera sig, jämfört med 61 procent av de vita i landet.

Dessutom uppger enbart 14 procent av de svarta amerikanerna att de är säkra på att vaccinet kommer att vara säkert. Bara 18 procent tror att det kommer vara mycket effektivt.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend