Jeff Sessions avgår som justitieminister – sparkas av Trump

publicerad 7 november 2018
- av Alexander Almqvist

Jeff Sessions lämnar posten som USA:s justitieminister med omedelbar verkan, meddelar president Donald Trump.

Jeff Sessions avhopp sker på uppmaning av Donald Trump, uppger källor för ABC News.

I ett inlägg på Twitter tackar Donald Trump Jeff Sessions för hans tid som justitieminister. I ett annat Twitterinlägg meddelar Trump att Sessions stabschef Matt Whitaker blir tillförordnad justitieminister fram tills dess att permanent kandidat har utsetts och klarat en omröstning i senaten.

Trump har vid ett flertalet tillfällen uttryckt sitt missnöje över Sessions jobb som justitieminister och sade ifjol att han ångrar att han valde Sessions som justitieminister. Trump ska bland annat vara missnöjd över att Sessions inte har gripit in i den så kallade Rysslandsutredningen som pågår mot Trump. Han har även kritiserat Sessions för att inte ha utrett den förra utrikesministern och presidentkandidaten Hillary Clinton.

Jeff Sessions tillträdde på posten som justitieminister några veckor efter att Donald Trump svors in som president och var dessförinnan senator i Alabama åren 1997-2017. Sessions blir den fjärde ministern på mindre än två år som lämnar Trumps kabinett. Övriga ministeravhopp är Tom Price (hälsominister), David Shulkin (veteranminister) och Rex Tillerson (utrikesminister).


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


124 440 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.