Utrikes

Jeff Sessions avgår som justitieminister – sparkas av Trump

Jeff Sessions lämnar posten som USA:s justitieminister med omedelbar verkan, meddelar president Donald Trump.

Jeff Sessions avhopp sker på uppmaning av Donald Trump, uppger källor för ABC News.

I ett inlägg på Twitter tackar Donald Trump Jeff Sessions för hans tid som justitieminister. I ett annat Twitterinlägg meddelar Trump att Sessions stabschef Matt Whitaker blir tillförordnad justitieminister fram tills dess att permanent kandidat har utsetts och klarat en omröstning i senaten.

Trump har vid ett flertalet tillfällen uttryckt sitt missnöje över Sessions jobb som justitieminister och sade ifjol att han ångrar att han valde Sessions som justitieminister. Trump ska bland annat vara missnöjd över att Sessions inte har gripit in i den så kallade Rysslandsutredningen som pågår mot Trump. Han har även kritiserat Sessions för att inte ha utrett den förra utrikesministern och presidentkandidaten Hillary Clinton.

Jeff Sessions tillträdde på posten som justitieminister några veckor efter att Donald Trump svors in som president och var dessförinnan senator i Alabama åren 1997-2017. Sessions blir den fjärde ministern på mindre än två år som lämnar Trumps kabinett. Övriga ministeravhopp är Tom Price (hälsominister), David Shulkin (veteranminister) och Rex Tillerson (utrikesminister).

 

 


Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

Liknande artiklar

Bernie Sanders ställer upp i presidentvalet 2020 Det står nu klart att Vermont-senatorn och socialisten Bernie Sanders kommer att ställa upp i presidentvalet 2020 och ut...
Donald Trump utlyser nationellt nödläge för att fi... Trump har kommit överens med kongressen om att 1,3 miljarder dollar ska gå till finansiering av ”säkerhet” kring gränsen...
Amazons Jeff Bezos anklagar tidning för utpressnin... Amazongrundaren Jeff Bezos anklagar den amerikanska tidningen National Enquirer för utpressning. Bezos påstår att tidnin...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • Jeff Sessions
  • USA