Utrikes

Japan hänger massmördande sektledare

Den japanske sektledaren Shoko Asahara hängdes under fredagen för att legat bakom saringasattacken i Tokyos tunnelbana 1995 som krävde 13 liv.

Den nu 63-årige Shoko Asahara var ledare för domedagssekten Aum Shinrikyo. Sekten utförde två uppmärksammade terrordåd under 90-talet. 1994 dödade man åtta personer efter att ha släppt ut saringas i Matsumoto, Nagano. 1995 utförde man den internationellt uppmärksammade saringasattacken i Tokyos tunnelbana, vilket dödade 13 personer och skadade över 6 000 personer.

Under fredagen hängdes Shoko Asahara för att ha orkestrerat saringasattacken i Tokyos tunnelbana och den i Matsumoto. Han dömdes på sammanlagt 13 punkter. Han är den första av 13 personer att hängas för terrordådet, rapporterar RT.

Liknande artiklar

Japans kejsare planerar att abdikera Den japanske kejsaren Akihito har annonserat att han planerar att abdikera från tronen på grund av hälsoskäl. Den 82-...
Obama besöker Hiroshima – men ber inte om ursäkt f... USA:s president Barack Obama besöker just nu Hiroshima som var en av två städer som USA atombombade 1945. Men Obama säge...
USA spionerade även på sin bundsförvant Japan Beskedet att amerikanska säkerhetsbyrån NSA bedriver spaning mot Japans regering och storföretag bör inte bli en överras...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!