Israelisk polis vill ställa Netanyahu inför riksrätt

publicerad 13 februari 2018

Den israeliska polisen har rekommenderat att landets premiärminister Benjamin Netanyahu ska ställas inför riksrätt för korruption.

Den israeliska polisen informerade Netanyahu under tisdagen att man kommer rekommendera att han ska ställas inför riksrätt. Enligt polisen har vid två olika tillfällen gjort sig skyldig till korruptionsbrott, skriver Haaretz.

Anklagelserna mot Benjamin Netanyahu gäller mutor. Netanyahu ska enligt den israeliska polisen tagit emot mutor i form av champagne, cigarrer, smycken och kläder till ett värde av en miljon shekel, motsvarande över 2,2 miljoner kronor.


Annonser:


Netanyahu ska även ha tagit emot mutor från en israelisk tidningsredaktör i utbyte mot att Netanyahu skulle ändra lagstiftningen så att redaktören gynnades.

Benjamin Netanyahu besvarade mutanklagelserna i ett tv-sänt tal på tisdagskvällen.

Dessa anklagelser betyder ingenting i ett demokratiskt samhälle, sade Netanyahu och fortsatte:

Allt jag gjorde var till förmån för den israeliska staten. Detta är vad jag har gjort och vad jag kommer fortsätta att göra,.

Benjamin Netanyahu har enligt honom själv inga planer på att avgå som premiärminister, en post som han hållit sedan 2009.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.