Utrikes

Israelisk polis vill ställa Netanyahu inför riksrätt

Den israeliska polisen har rekommenderat att landets premiärminister Benjamin Netanyahu ska ställas inför riksrätt för korruption.

Den israeliska polisen informerade Netanyahu under tisdagen att man kommer rekommendera att han ska ställas inför riksrätt. Enligt polisen har vid två olika tillfällen gjort sig skyldig till korruptionsbrott, skriver Haaretz.
Anklagelserna mot Benjamin Netanyahu gäller mutor. Netanyahu ska enligt den israeliska polisen tagit emot mutor i form av champagne, cigarrer, smycken och kläder till ett värde av en miljon shekel, motsvarande över 2,2 miljoner kronor.

Netanyahu ska även ha tagit emot mutor från en israelisk tidningsredaktör i utbyte mot att Netanyahu skulle ändra lagstiftningen så att redaktören gynnades.

Benjamin Netanyahu besvarade mutanklagelserna i ett tv-sänt tal på tisdagskvällen.

Dessa anklagelser betyder ingenting i ett demokratiskt samhälle, sade Netanyahu och fortsatte:

Allt jag gjorde var till förmån för den israeliska staten. Detta är vad jag har gjort och vad jag kommer fortsätta att göra,.

Benjamin Netanyahu har enligt honom själv inga planer på att avgå som premiärminister, en post som han hållit sedan 2009.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!