Island får 13 meter hög minaret

publicerad 10 december 2019

  Nu ska en moské i Islands huvudstad Reykjavik få en 13 meter hög minaret. Enligt det muslimska samfundets ordförande är det "en symbol för religionsfrihet".

  Det är moskén på Skógarhlíð i Reykjavík som ska få den höga minareten, som är den första i sitt slag på Island, enligt Fréttablaðið.

  Bakom initiativet står Stofnun múslima á Íslandi – som är ett av Islands tre muslimska samfund. Enligt samfundets ordförande Karim Askari är minareten är en symbol för religionsfrihet.
  – Det här blir den första minareten i Islands historia och är en vördnadsbetygelse för isländskt samhälle, isländska myndigheter och den tolerans som finns här och religionsfriheten. ... Det här är ett budskap till världen om att alla här kan leva i fred och samförstånd oavsett deras tro eller ursprung och denna minaret ska bli ett vittne till det. Det här är inte bara för muslimer utan för hela världen kring denna vackra ö, säger han till tidningen.

  Inga böneutrop är planerade att göra från minareten som skall stå klar innan årsskiftet - i alla fall i nuläget.

  Stofnun múslima á Íslandi är det snabbast växande muslimska samfundet på Island.


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!