Islamister bildar medborgargarde i Oslo – ”Allaahs soldater”

publicerad 24 februari 2016
Nu planerar muslimer att börja patrullera gatorna i Norges huvudstad Oslo

Personer inom den islamistiska miljön i Oslo uppger att de har bildat ett islamistiskt medborgargarde – ”Allaahs soldater.” Detta ses som ett svar från islamisterna på att etniska norrmän har bildat medborgargardet ”Odins soldater”, som redan patrullerar gatorna i flera norska städer.

En centralt placerad person i den islamistiska miljön i Oslo har skickat ett officiellt uttalande och bilder på planerad uniform som ska användas av ett islamistiskt medborgargarde till den norska tabloiden Verdens Gang, VG. Det islamistiska medborgargardet har fått namnet ”Jundullah” – som de har givit en norsk översättning; ”Allaahs soldater”.

– Som ett svar till den hedna-troende grupperingen ”Odins soldater” som patrullerar gatorna har vi muslimer valt att bilda en grupp som ska patrullera gator i första hand i huvudstaden Oslo, för att förbjuda det onda och åkalla det goda, skriver gruppen i uttalandet.

Den tilltänkta uniformen är dekorerad med den Islamiska statens (IS) svarta flagga på ryggen och en liten logotyp framme på bröstet.

– Det blir som att islamister ska ta på sig uniform och gå ut på gatorna och kalla sig för nattugglor eller civila vakter. Det är väldigt oönskat och olyckligt för vårt land, sa den muslimske politikern Hadia Tajik, norska Arbetarpartiet, tidigare i veckan om ”Odins soldater”.

Just nu är detta på väg att ske i Oslo. Informationen om att islamister i Oslo är i full gång att etablera ett eget medborgargarde bekräftas också av en tillfällig talesperson till gruppen Profeten Ummah. Han kallar sig för ”Abu Arijon” och berättar att planen är att starta upp ett medborgargarde i Oslo – och senare i Drammen och Tønsberg.

– Medborgargarden hör inte hemma i Norge oavsett om man gör det för Odin eller Allah. Jag utgår från att polisen, som är de enda som befogenhet till att patrullera och använda makt, följer de här miljöerna så nära som är möjligt, skrev Hadia Tajik i ett mejl till VG.

”Odins soldater” har ännu inte synts till i den norska huvudstaden. Däremot har man patrullerat gatorna i just Drammen och Tønsberg. De flesta i medborgargardet ”Allaahs soldater” kommer från miljön kring den islamistiska gruppen Profeten Umman – där talespersonen Ubaydullah Hussain för närvarande sitter häktad för att ha rekryterat personer till IS.

”Allaahs soldater” berättar för VG att de flesta i medborgargardet står under den norska säkerhetstjänstens bevakning. Varken den norska säkerhetstjänsten eller Oslo-polisen vill kommentera uppgifterna om ett islamistiskt medborgargarde i Oslo till den norska tabloiden.

 

Uppdatering:
Svenska Dagbladets kände ledarskribent Per Gudmundson uppger på Facebook att islamisternas talesperson ”Abu Arijon” är från Sverige. Bakom täcknamnet döljer sig en Adnan Shaluni, född 1988 i Kosovo och länge bosatt i Norrköping innan han 2011 flyttade till Norge.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!