Utrikes

Iran förnekar motangrepp på Israel

Iran förnekar att de var de som låg bakom missilattacken mot Israel i veckan. Attacken var ett svar på upprepade israeliska attacker mot iranska mål i Syrien.

I förra veckan anklagades Iran av Israel för att ha bombat det av Israel ockuperade Golanhöjderna i Syrien. Men Iran förnekar att man utförde attacken mot Golanhöjderna.

Bahram Ghasemi, talesperson för det iranska utrikesdepartementet, säger i ett uttalande att det var Syrien som angrep Israel som ett svar på Israels upprepade attacker.

– Den zionistiska regimens frekventa angrepp mot Syrien på grundlösa skäl är ett brott mot Syriens nationella suveränitet och territoriella integritet och i strid med alla internationella lagar och förordningar, sade Bahram Ghasemi, enligt Al Jazeera.

– Iran fördömer starkt Israels attacker mot Syrien. Det internationella samfundets tystnad uppmuntrar Israels aggression. Syrien har all rätt att försvara sig.

Liknande artiklar

Nobelpriset till Nadia Murad – ett slag i ansiktet... Ett delat fredspris till Nadia Murad är en seger för rättvisa och förnuft. Daesh, ISIS, IS eller vad de nu kallar sig ha...
FN:s domstol beordrar USA att lätta på Iran-sankti... FN:s internationella domstol i Haag har beordrat USA att upphöra med sanktioner som drabbar "humanitära varor" till Iran...
Iran anklagar Saudi-stödd terrorgrupp för attentat... 25 personer ska ha dödats och 60 skadats i en attack mot en militärparad i Ahvaz i sydvästra Iran på lördagen. Iran ankl...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!